Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους δολοφόνους του Κώστα Προβιδάκη στην Κρήτη!

Must Read

Δεν κατάφεραν να «σπάσουν» τα ισόβια οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους στην υπόθεση δολοφονίας με κατσούνες του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι, το 2014. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 38χρονο εκ των δύο αδελφών και στον 30χρονο κτηνοτρόφο από τη Γέργερη την ίδια ποινή στην οποία τους είχε καταδικάσει το πρωτόδικο δικαστήριο, δηλαδή ισόβια. Ο μικρότερος αδελφός έπεσε στα μαλακά, αφού η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια κάθειρξης.

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα και τους τρεις κατηγορουμένους ενόχους για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο χωρίς ελαφρυντικά. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, λίγο προτού ανακοινωθεί η ετυμηγορία, υπήρξε μία απρόσμενη εξέλιξη. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο 28χρονος -ο μικρότερος από τα δύο αδέλφια- ομολόγησε ότι και εκείνος είχε χτυπήσει τον άτυχο συνταξιούχο ναυτικό! Ως τότε την ευθύνη για τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Προβιδάκη είχε αναλάβει μόνο ο μεγαλύτερος αδερφός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι άλλοι δύο δεν χτύπησαν το θύμα, αντίθετα επιχείρησαν να τον τραβήξουν και να τον απομακρύνουν για να φύγουν από το σημείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κάποια στιγμή στη διαδικασία των αγορεύσεων της υπεράσπισης ο 28χρονος κατηγορούμενος έβαλε τα κλάματα τραβώντας την προσοχή της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία τον ρώτησε τι είχε συμβεί. Ο νεαρός είπε ότι θέλει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς έχει κι αυτός ευθύνη για τον θάνατο του Προβιδάκη, αφού, όπως παραδέχτηκε, τον είχε χτυπήσει και ο ίδιος. Ο 28χρονος περιέγραψε ότι, όταν βρέθηκε στο σημείο του περιστατικού και είδε τον αδερφό του αιματοβαμμένο, θόλωσε και χτύπησε κι αυτός το θύμα. Εξάλλου, ο μόνος που παρέμεινε σταθερός στη θέση του (ότι, δηλαδή, δεν είχε εμπλακεί στον φονικό ξυλοδαρμό) είναι ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2014, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κώστας Προβιδάκης με συνοδηγό τον γιο του συναντήθηκε με αγροτικό φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν τα δύο αδέλφια και ο κτηνοτρόφος. Ο δρόμος ήταν στενός, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 38χρονος βγήκε κρατώντας μια κατσούνα και επιτέθηκε στον 51χρονο μαζί με τους άλλους δύο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This