Μετά τον «μποναμά», το «χαστούκι» για τις ταχυμεταφορές: Κάθε μέρα καθυστέρησης ισούται με 6 ευρώ υπέρ του καταναλωτή

Tο κράτος θα πράξει το αυτονόητο και θα επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, που θα πρέπει να καταβάλουν τεράστιες αποζημιώσεις σε εκατομμύρια καταναλωτές;

Must Read

Πληττόμενες συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από το κράτος οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», με την κυβέρνηση να κωφεύει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για έναν κλάδο που έχει εκτοξεύσει τον τζίρο του μέσα στην πανδημία και απολαμβάνει προκλητικά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δεμάτων, ειδικά στο δεύτερο lockdown, είναι τεράστιες, οδηγώντας τις εταιρίες ταχυμεταφορών σε… κρασάρισμα.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) Ευαγγελία Κεκελέκη, ο νόμος αναφέρει ρητά πως για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας του ο καταναλωτής δικαιούται 6 ευρώ. Επισημαίνει, μάλιστα και το αυτονόητο: οι επιχειρήσεις courier «είχαν τον χρόνο να διορθώσουν τα πράγματα, να προσλάβουν προσωπικό, να κάνουν τις υποδομές τους καλύτερες. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, στο δεύτερο lockdown, είναι απαράδεκτο».

Το θέμα με τις εταιρίες courier παίρνει νέες διαστάσεις, αφού όχι μόνο έχει την ανοχή του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης, αλλά φαίνεται πως αδιαφορεί και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς δεν προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών. Το ερώτημα πλέον είναι αν το κράτος θα πράξει το αυτονόητο και θα επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, που θα πρέπει να καταβάλουν τεράστιες αποζημιώσεις σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This