«Μποναμάς» στις εταιρίες κούριερ από την κυβέρνηση

Must Read

Από τις λίγες επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εκτοξεύεται μέσα στην κρίση ήταν οι εταιρίες courier. Το παράδοξο κι όμως… ελληνικό είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις θεωρούνται από το κράτος… πληττόμενες, παρά το γεγονός ότι ακόμη και από την περίοδο της πρώτης καραντίνας «πνίγονται» στη δουλειά.

Μέσα στην πανδημία οι εταιρίες ταχυμεταφορών κάνουν «χρυσές» δουλειές, με τον όγκο της εργασίας τους να είναι τόσο μεγάλος που εδώ και καιρό αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες, λόγω της εκτόξευσης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ομως συμπεριελήφθησαν στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ από το πρώτο lockdown την περασμένη άνοιξη και έκτοτε η κυβέρνηση τις… ξέχασε στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Στην υπουργική απόφαση «Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Νοέμβριο 2020» συμπεριλαμβάνονται οι «άλλες ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, εκτός από υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης τροφίμων (delivery)», με κωδικό 53.20.

Οσο ο κόσμος περιμένει να παραλάβει τα προϊόντα που έχει παραγγείλει ηλεκτρονικά, η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανοίξει το λιανεμπόριο με το αποτυχημένο μέτρο του «click away» προκειμένου να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις «courier» να καταβάλλουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, να ανασταλεί η πληρωμή ρυθμισμένων οφειλών και τραπεζικών χρεών τους, αλλά και να προχωρήσουν σε αναστολές εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο όγκος δουλειάς απαιτεί την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This