«Της φυλακής τα σίδερα» είναι για τους εργοδότες (που ζητούν τα 534 ευρώ από τους υπαλλήλους τους)

Εξαναγκάζονται να «καταθέτουν» στους εργοδότες τους τα 800 ή τα 534 ευρώ, για να κρατήσουν τις δουλειές τους

Must Read

Εκατοντάδες εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες τους επιχειρούν εκβιαστικά να «βάλουν χέρι» στα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που λαμβάνουν λόγω αναστολής σύμβασης.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, σε λιγότερο από έναν μήνα, δηλαδή από τις 20 Νοεμβρίου έως σήμερα, έχουν φτάσει 450 καταγγελίες για τέτοιες καταχρηστικές συμπεριφορές, με εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι εξαναγκάζονται να «καταθέτουν» στους εργοδότες τους τα 800 ή τα 534 ευρώ, για να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ήρθε μια νέα νομοθετική διάταξη (στο πολυνομοσχέδιο–σκούπα που κατατέθηκε στη Βουλή) που προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους εργοδότες που επιχειρούν να αποσπάσουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από τους μισθωτούς τους σε αναστολή, με την προφανή απειλή της διατήρησης της θέσης εργασίας τους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα ρύθμιση:

«…εργοδότης που αξιώνει και λαμβάνει από εργαζόμενο μέρος ή το σύνολο του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού της οποίας ο εργαζόμενος είναι δικαιούχος, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, διώκεται κατ’ έγκληση και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή οριζόμενη σε 360 ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων (ημερήσιων μονάδων) δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 14 ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This