Ενδοκομματικές τριβές για τη μετακόμιση των γραφείων της Υπηρεσίας Ασύλου σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών που μένουν στην περιοχή, παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας

Must Read

Έτοιμοι να… εκραγούν είναι οι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη!

Αιτία η ακατανόητη απόφαση του υπουργείου του για την μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου, από τη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν, σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια, η Υπηρεσία Ασύλου μεταφέρεται στην οδό Μοναστηρίου 85.

Πρόκειται για μια επταόροφη οικοδομή με διαμερίσματα όπου κατοικούν οικογένειες και έχει και κάποια γραφεία. Παλιά εκεί είχε τα γραφεία της η ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία».

Είναι φυσιολογικό να δημιουργεί προβλήματα αυτή η μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή εντός των ορίων της δεύτερης δημοτικής κοινότητας, η οποία μάλιστα φιλοξενεί και σειρά άλλων δομών που απευθύνονται σε ανθρώπους που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες.

Οι πολίτες που μένουν στην περιοχή διαμαρτύρονται κυρίως στους βουλευτές της ΝΔ και αυτές οι διαμαρτυρίες παίρνουν τον χαρακτήρα… χιονοστιβάδας και όλη η πίεση που νοιώθουν οι βουλευτές, φτάνει ως δυσαρέσκεια και στην Αθήνα. Δημοσίως, πάντως, οι βουλευτές της ΝΔ αποφεύγουν τα σχόλια κατά του Νότη Μηταράκη, αλλά στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με άλλα κυβερνητικά στελέχη, τα στόματα ανοίγουν και εκτοξεύονται κατηγορίες για τον παραλογισμό που ζουν.

Μίσθωσε στα κρυφά τον όροφο

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του 2ου ορόφου στην πολυκατοικία της Μοναστηρίου, «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε.» μίσθωσε –εν κρυπτώ– τον όροφό της στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έναντι ετήσιου μισθώματος 68.376 ευρώ, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου Θεσσαλονίκης, η οποία στεγάζεται ως τώρα πλησίον της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε μία μη κατοικημένη περιοχή με μεγάλους ελεύθερους ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης.

Στην πολυκατοικία διαμένουν περισσότεροι από 60 ένοικοι και 16 παιδιά, όπως και στις γύρω πολυκατοικίες. Ακριβώς απέναντι, στα 20-25 μέτρα, υπάρχει νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που έχει βγάλει στον αέρα την υπόθεση αυτή, είναι ο Βεργίνα TV και ο Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος, με καθημερινές οχλήσεις σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες, προσπαθεί ώστε να διορθωθεί η παράλογη απόφαση Μηταράκη, που θέλει μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και σε πολυκατοικία που μένουν οικογένειες, να προκαλέσει την μέγιστη αναστάτωση με την συγκέντρωση υπερπληθώρας ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This