Τετάρτη 16/6/2021

Ενδοκομματικές τριβές για τη μετακόμιση των γραφείων της Υπηρεσίας Ασύλου σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών που μένουν στην περιοχή, παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας

Έτοιμοι να… εκραγούν είναι οι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη!

Αιτία η ακατανόητη απόφαση του υπουργείου του για την μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου, από τη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν, σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια, η Υπηρεσία Ασύλου μεταφέρεται στην οδό Μοναστηρίου 85.

Πρόκειται για μια επταόροφη οικοδομή με διαμερίσματα όπου κατοικούν οικογένειες και έχει και κάποια γραφεία. Παλιά εκεί είχε τα γραφεία της η ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία».

Είναι φυσιολογικό να δημιουργεί προβλήματα αυτή η μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή εντός των ορίων της δεύτερης δημοτικής κοινότητας, η οποία μάλιστα φιλοξενεί και σειρά άλλων δομών που απευθύνονται σε ανθρώπους που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες.

Οι πολίτες που μένουν στην περιοχή διαμαρτύρονται κυρίως στους βουλευτές της ΝΔ και αυτές οι διαμαρτυρίες παίρνουν τον χαρακτήρα… χιονοστιβάδας και όλη η πίεση που νοιώθουν οι βουλευτές, φτάνει ως δυσαρέσκεια και στην Αθήνα. Δημοσίως, πάντως, οι βουλευτές της ΝΔ αποφεύγουν τα σχόλια κατά του Νότη Μηταράκη, αλλά στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με άλλα κυβερνητικά στελέχη, τα στόματα ανοίγουν και εκτοξεύονται κατηγορίες για τον παραλογισμό που ζουν.

Μίσθωσε στα κρυφά τον όροφο

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του 2ου ορόφου στην πολυκατοικία της Μοναστηρίου, «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε.» μίσθωσε –εν κρυπτώ– τον όροφό της στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έναντι ετήσιου μισθώματος 68.376 ευρώ, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου Θεσσαλονίκης, η οποία στεγάζεται ως τώρα πλησίον της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε μία μη κατοικημένη περιοχή με μεγάλους ελεύθερους ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης.

Στην πολυκατοικία διαμένουν περισσότεροι από 60 ένοικοι και 16 παιδιά, όπως και στις γύρω πολυκατοικίες. Ακριβώς απέναντι, στα 20-25 μέτρα, υπάρχει νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που έχει βγάλει στον αέρα την υπόθεση αυτή, είναι ο Βεργίνα TV και ο Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος, με καθημερινές οχλήσεις σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες, προσπαθεί ώστε να διορθωθεί η παράλογη απόφαση Μηταράκη, που θέλει μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και σε πολυκατοικία που μένουν οικογένειες, να προκαλέσει την μέγιστη αναστάτωση με την συγκέντρωση υπερπληθώρας ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.

(φωτό: αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ