Τώρα πάει για το 2024 η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου… Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε

Τι θα γίνει με τα τέλη κτηματογράφησης των παλιών προγραμμάτων

Must Read

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν υποβάλει μέχρι τότε δηλώσεις στο Κτηματολόγιο.

Αυτό ανάφερε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, οριοθετώντας για το 2024 την ολοκλήρωση του έργου σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σε ερώτηση της «δημοκρατίας» για τα τέλη κτηματογράφησης (35 ευρώ ανά δικαίωμα) των παλιών προγραμμάτων, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου Δημήτρης Σταθάκης επισήμανε: «Ο,τι πρέπει να εισπράξουμε θα το εισπράξουμε. Το τέλος κτηματογράφησης θα εισπραχθεί από όλους σε κάθε περίπτωση». Ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το 2021 «έτος-ορόσημο» για το Κτηματολόγιο, καθώς σχεδόν όλα τα παλιά υποθηκοφυλακεία θα μετεξελιχθούν σε σύγχρονα Κτηματολογικά Γραφεία του φορέα (έως σήμερα έχουν μετεξελιχθεί έξι από τα 17 και 13 από τα 75 υποκαταστήματά τους). Παράλληλα, οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα επεκταθούν σε όλα τα νέα Κτηματολογικά Γραφεία, καλύπτοντας το σύνολο των συναλλαγών.

Όσον αφορά τα ακίνητα άγνωστου ιδιοκτήτη, στις 297 περιοχές για τις οποίες δόθηκε παράταση έως το τέλος του 2021 το ποσοστό των ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί από ιδιώτες δεν ξεπερνά το 1%. Δεν μπορεί όμως να δοθεί παράσταση και για τις υπόλοιπες 35 περιοχές, για τις οποίες είχε λήξει η προθεσμία, καθώς η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Β. Παπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This