Φαρσοκωμωδία με την επίταξη των κλινικών! Δεν υποδέχθηκαν κανέναν ασθενή με covid-19 και ζητούν αποζημίωση

Must Read

Ο ελληνικός λαός θα κληθεί και πάλι να πληρώσει τη «ζημιά» για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού, με την υποσημείωση βέβαια ότι στις δύο κλινικές («Σαραφιανού» και Γενική) δεν έστειλαν ούτε έναν ασθενή με Covid-19!

Οι κλινικές ετοιμάστηκαν, περίμεναν τους ασθενείς, πέρασε η περίοδος επίταξης, βάσει της υπουργικής απόφασης, και τώρα οι ιδιοκτήτες θα ζητήσουν αποζημίωση «για τη ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις μας»…

Από τις 19 Νοεμβρίου, που δόθηκε το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας για διάθεση 200 κλινών από ιδιώτες, η κλινική «Σαραφιανός» δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ενώ η Γενική Κλινική, αντί για περιστατικά Covid-19, φιλοξένησε ασθενείς με άλλες παθήσεις που δεν μπορούσαν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία της πόλης!

Ωστόσο, στην ανακοίνωση επίταξης ανέφεραν πως θα δεσμεύσουν κλίνες ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς με κορωνοϊό, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.

Για αυτόν τον λόγο, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε συμφωνία με το κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή» -που ανήκει στον όμιλο Euromedica-, ώστε να μεταφέρονται ασθενείς με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Σαραφιανός, ιδιοκτήτης της κλινικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών, είπε ότι η επίταξη των κλινικών έγινε σε κατάσταση πανικού και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιήθηκαν οι κλίνες. «Φαίνεται πως δεν χρειάστηκαν τελικά τις 200 κλίνες που αναζητούσαν. Όλα έγιναν άρον άρον, επειδή δεχόταν μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας. Αναμένω να δω την ΚΥΑ που αφορά τις επιτάξεις. Αν δεν υπάρχει αποζημίωση για την εκκένωση της κλινικής μου, τότε θα κινηθώ νομικά. Μπορεί να μην έφεραν κανέναν ασθενή, αλλά όλους όσους είχα τους μετέφεραν και υπήρχε δυσφήμηση της κλινικής» δηλώνει ο Γρηγόρης Σαραφιανός.

Μέχρι στιγμής, στην «Αρωγή» έχουν νοσηλευτεί 220 άτομα που αρχικά βρίσκονταν σε δημόσια νοσοκομεία. Από αυτά, περίπου 40 έχουν πάρει εξιτήριο. Έως την Παρασκευή, στο κέντρο αποκατάστασης συνέχιζαν να νοσηλεύονται 160 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ημέρα που νοσηλεύονταν και 170 άτομα ταυτόχρονα, αλλά η «Αρωγή» δεν έχει ΜΕΘ!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This