Τετάρτη 16/6/2021

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και δίνει απαντήσεις σε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε

Διαθέσιμη είναι πλέον η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, μέσα από την οποία θα μπορούν οι πολίτες να ενημερωθούν με σημαντικές πληροφορίες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί μία από τις βασικές πηγές πληροφόρησης αλλά και καθοδήγησης για όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κλείνοντας ραντεβού. Ωστόσο, η υπηρεσία των ραντεβού δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε υγειονομικούς, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Αναμένεται όμως να γίνει γίνει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Η πλατφόρμα περιέχει τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιέχει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς. Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις των εμβολίων, για το αν είναι αποτελεσματικά και για το αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει ένα ιστορικό του εμβολίου αλλά και τα οφέλη που προσφέρει, ενώ η τρίτη βασική ενότητα αφορά την σύνδεση με την πύλη της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της οποίας θα κλείνονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις απαντήσεις για τον εμβολιασμό και την διαδικασία του ραντεβού 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ