Πέμπτη 17/6/2021

Καθηγητής Σαρηγιάννης: Μετά τις 20 Γενάρη το άνοιγμα των σχολείων!

Την εκτίμησή του ότι το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει μετά τις 20 Ιανουαρίου εξέφρασε, σήμερα το πρωί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 8 Γενάρη, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο τέλος Μαρτίου θα είναι 900. Αντιθέτως, όπως είπε, εάν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις 20 Γενάρη, τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη Μαρτίου θα είναι περί τα 600.

λουκέτο σχολείο

«Έτσι, θα υπάρξει συνολικότερη αποσυμπίεση του ΕΣΥ και θα χρησιμοποιήσουμε πιο θετικά την στρατηγική του εμβολιασμού» εξήγησε και πρόσθεσε πως: «η διασπορά στα σχολεία σχετίζεται με τη κινητικότητα των γονέων αλλά και τις δραστηριότητες γύρω από το σχολείο».

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την ανησυχία του για τα γιορτινά τραπέζια. «Σημειώνονται μποτιλιαρίσματα στους δρόμους σε ρυθμούς άλλων χρόνων. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα που θα κορυφωθεί τις ημέρες των εορτών» ανέφερε, λέγοντας ότι «μια μικρή αλλαγή στο πως φερόμαστε έχει μεγάλο επηρεασμό στο αποτέλεσμα. Συνολικά είμαστε σε καλή πορεία συνολικά. Ας μη το χαλάσουμε».

Λιανεμπόριο και εστίαση

Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και της εστίασης, υπογράμμισε, ότι μελετώνται σενάρια για το άνοιγμά τους μετά τις 20 Γενάρη. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε «σημαντική αύξηση» κρουσμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ