Χριστούγεννα με αυστηρά μέτρα στις εκκλησίες – Πρωτόγνωρες εικόνες με όριο ατόμων, μάσκες και αποστάσεις στην Θεία Λειτουργία (video)

Must Read

Με αυστηρούς περιορισμούς λειτουργούν σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων, οι εκκλησίες και οι ιεροί ναοί στη χώρα, υπό τον φόβο της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μεγάλο στοίχημα για τους ιερείς παραμένει η «διαλογή» που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 άτομα, με την τήρηση της αναλογίας ένα άτομο ανά 15 τμ ναού. Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τα 50 άτομα, εφόσον τα τετραγωνικά μέτρα τούς το επιτρέπουν.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, στην Νέα Σμύρνη και τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για την Θεία Λειτουργία. Υπομονετικά οι πιστοί περίμεναν απ’έξω, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, εώς ότου τους επιτραπεί η είσοδος στον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν, ενώ συχνές ήταν και οι παραινέσεις των υπευθύνων του ναού, που καλούσαν τον κόσμο να μη συνωστίζεται.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία περισσότερες από μία φορές. Στον Άγιο Σπυρίδωνα, Τριανδρίας, ο πατήρ Αντώνιος έκανε σαφές πως η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί περισσότερες φορές, προκειμένου να προσκυνήσουν και να κοινωνήσουν αυτήν την Άγια ημέρα περισσότεροι πιστοί από τους 25 που επιτρέπεται σε κάθε Λειτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετάβαση στους ναούς γίνεται υποχρεωτικά με SMS στο 13033 και κωδικό 6. Στην περίπτωση παραβίασης των μέτρων, προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για τους ευρισκόμενους στο ναό -που διπλασιάζεται χωρίς το SMS- και 1.500 ευρώ για τον ιερέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This