Η χώρα που η Λίνα Στουρνάρα παρουσιάζεται ως θύμα

Must Read

Το ζήσαμε κι αυτό στην Ελλάδα. Την σύζυγό του κεντρικού τραπεζίτη κυρία Λίνα Στουρνάρα να παρουσιάζεται ως θύμα σε συνεντεύξεις της. Και θύμα μάλιστα πολιτικής δίωξης! Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βέβαια είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, για την οποία κρίθηκε αθώα με το δημόσιο να μην παρίσταται στην δίκη και τον εν ενεργεία υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τ. Πολιτικό προϊστάμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσέρχεται ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Σύμφωνα με τη δίωξη, της αποδίδετο ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία της, Mindwork Business Solutions της διεξαγωγής του συνεδρίου eHeath Forum 2014. Η κ. Στουρνάρα λοιπόν για αυτή την υπόθεση κρίθηκε αθώα.

Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως δεν υπήρχε τίποτα επιλήψιμο στην ανάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο λειτουργούσε ως οφσόρ του υπουργείου υγείας σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός υγείας της τότε κυβέρνησης, κ. Φωτεινή Σκοπούλη.

Το νόμιμο και το ηθικό

Αναρωτιόμαστε λοιπόν σε ποια άλλη χώρα στον πλανήτη θα αποκαλυπτόταν πως η σύζυγος του ενέργεια υπουργού οικονομικών παίρνει απευθείας ανάθεση μέσω της εταιρείας της από έναν «αμαρτωλό» κρατικό οργανισμό και δεν θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να έκρινε αθώα την κυρία Στουρνάρα, ελλείψει μάλιστα πολιτικής αγωγής από το Δημόσιο, αυτό όμως επαναφέρει το ερώτημα που είχε τεθεί επισταμένα κάποια χρόνια πριν για το νόμιμο και το ηθικό στην πολιτική. Όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταδίκαζε τις «συμπεριφορές τύπου Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου»!

Μπορεί λοιπόν τόσο ο κύριος Βουλγαράκης όσο και ο κύριος Ρουσόπουλος να μην είχαν πάρει ούτε ευρώ απευθείας ανάθεσης από δημόσιο οργανισμό ακόμα και μέσω συγγενικών τους προσώπων, όμως είχαν γίνει βούκινο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Σαμαρά με αποτέλεσμα πρώτος να φύγει από την πολιτική και ο δεύτερος να επανέλθει 10 χρόνια μετά.

Για κανέναν από τους δύο δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και όμως πλήρωσαν βαρύ τίμημα του ακριβώς για το «ηθικό σκέλος». Την ίδια στιγμή η σύζυγος κορυφαίου υπουργού του Αντώνη Σαμαρά, του κύριου Γιάννη Στουρνάρα, έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αναθέσεις από το αμαρτωλό ΚΕΛΠΝΟ. Μπορεί να κρίθηκε ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο, το να βγαίνει όμως και να παρουσιάζεται ως θύμα από φιλικά ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση προς τον ελληνικό λαό. Ο οποίος καταστράφηκε, αναρωτιέται που πήγε το 30% της περιουσίας του, οδηγείται καθημερινά στην απόγνωση και την θλίψη.
Η κυρία Στουρνάρα λοιπόν κρίθηκε καθόλα νόμιμη. Το κατά πόσον όμως είναι ηθικό για την σύζυγό του εν ενεργεία υπουργού οικονομικών να παίρνει απευθείας αναθέσεις από οργανισμό που ελέγχεται από το Δημόσιο, θα το κρίνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος πληρώνει μονίμως τον λογαριασμό. Όχι τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This