Δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη για το φλερτ του ΓΑΠ με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Must Read

Εκνευρισμό και αμηχανία στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά χαμόγελα ικανοποίησης στην Κουμουνδούρου προκάλεσε το δημόσιο φλερτ του Γιώργου Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός με συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες έστειλε σήμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αντικατασταθεί με «μια προοδευτική διακυβέρνηση, ριζοσπαστική, οραματική, αλλά και ρεαλιστική». Ο ίδιος έκανε λόγο για συμμαχία «προοδευτικών δυνάμεων», και για «μεγάλη στροφή που πρέπει να γίνει», με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκρίνεται καταρχάς θετικά, μέσω δημόσιων δηλώσεων στελεχών του.

Ο σκιώδης υπουργός Εσωτερικών του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτήρισε «αυτονόητες» τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ευχόμενος μάλιστα να τις υιοθετήσουν «όλο και περισσότεροι» μέσα στο ΚΙΝ.ΑΛ. και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. «Tο περίεργο», σχολίασε ο βουλευτής, «δεν είναι αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά αυτό που δεν λένε όλοι όσοι μεγάλωσαν και πορεύτηκαν σε άλλες εποχές με το σύνθημα και το περιεχόμενο “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλα στελέχη, κυρίως οι προεδρικοί, μια και οι δηλώσεις Παπανδρέου ικανοποιούν σαφέστατα το πρόσφατο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, από όπου έκανε λόγο για «δυνατότητα προοδευτικής διακυβέρνησης».

Πάντως, η εσωκομματική αντιπολίτευση -που φοβάται άλλωστε όπως ο διάολος το λιβάνι την… πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ- δεν φαίνεται να υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων το άνοιγμα Παπανδρέου και έτσι προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος. Αρνητικός εμφανίστηκε την ίδια ώρα και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, ερωτηθέντες σχετικά, υπενθύμιζαν πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με προοδευτική αντίληψη.

Στον αντίποδα, πάντως, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε με νόημα σε συνέντευξή του πως «για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων θα είχε μεγάλη σημασία ένας σοβαρός προγραμματικός διάλογος προκειμένου να εντοπισθούν κάποιες κοινές αιχμές, ανεξάρτητα από το αν θα καταλήξουν σε κυβερνητική συνεργασία».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This