Τετάρτη 23/6/2021

ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν μπορούν από τη μία να μας χειροκροτούν και από την άλλη να μας λένε απατεώνες» (video)

«Θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα νοσηλευτών»

«Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψή μας. Από τη μία μάς χειροκροτούν και από την άλλη μας λένε απατεώνες. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε και θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα υγειονομικών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μίλησε εξοργισμένος στην ΕΡΤ για τα όσα κυκλοφόρησαν περί φυσιολογικού ορού στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Τη στιγμή που κηδευόταν η 57χρονη νοσηλεύτρια -που πέθανε από τον κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ-, (το 17ο θύμα νοσηλευτικού προσωπικού), γίνονταν οι πρώτοι εμβολιασμοί και αντί να το δούμε με αισιοδοξία, είχαμε ψεκασμένες αποψεις, άθλιες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ‘φυσιολογικό ορό αντί εμβολίου’. Αυτό θίγει την τιμή μας και την υπόληψή μας. Δεν μπορούν από τη μία να μας χειροκροτούν και από την άλλη να μας λένε απατεώνες, όταν μάλιστα έχουμε 13 συναδέλφους διασωληνωμένους και έχουν πεθάνει άλλοι 17. Δεν θα το δεχθούμε, θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα νοσηλευτών».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού, είπε πως είναι χαμηλό το ποσοστό «καθώς το 40% έχει δεχθεί να εμβολιαστεί», γεγονός το οποίο απέδωσε στη μη έγκαιρη ενημέρωση του προσωπικού αλλά και το χρονικό περιθώριο που τους δόθηκε ώστε να δηλώσουν συμμετοχή.

Παράλληλα, ζήτησε από την πολιτεία και το κράτος να μπει ο κλάδος τους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και να χαρακτηριστούν ως εργατικό ατύχημα όσοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ