Στ. Πέτσας: «Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα δίνεται πιστοποιητικό και στα αγγλικά»

«Στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο»

Must Read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και τον χαρακτήρισε «κίνηση αλληλεγγύης» και όχι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας. Πρόσθεσε ότι «το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα» και εξήγησε ότι μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.

Για την ποσότητα των εμβολίων που θα λάβει η Ελλάδα, ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Θα έχουμε παραλάβει 429.000 εμβόλια της Pfizer μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ακολουθούν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων. Με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί».

Πρόκειται για ζήτημα παραγωγής από τις εταιρείες, σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και επανέλαβε ότι την έγκριση δίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί και στην ΕΕ όλα τα κράτη μέλη παίρνουν εμβόλια που αναλογούν με βάση τον πληθυσμό τους. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη Βρετανία, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί νωρίτερα από κάθε άλλη χώρα, και ακόμα τα ποσοστά εμβολιασμού είναι μικρά.

Κοντά στην απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα Τρίτη ξεκινά η πρώτη συζήτηση της Νίκης Κεραμέως με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Τόνισε μάλιστα πως είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο.

Ωστόσο, παρέπεμψε στη συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ή σταδιακά. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς, σχολιάζοντας ότι η σχετική συζήτηση στην επιτροπή θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» για παύση της δωρεάν χορήγησης φάρμακων στους χαμηλοσυνταξιούχους από 1ης Ιανουαρίου 2021, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η δωρεάν χορήγηση φάρμακων για τα έτη 2019 και 2020 ήταν αντιστάθμισμα της απώλειας του ΕΚΑΣ. Στα τέλη του έτους λήγει η παράταση που είχε δοθεί και είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση εξετάζει. Θα το δούμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This