Τετάρτη 16/6/2021

Ν. Καπραβέλος: «Ιστορική στιγμή τα εμβόλια… Απαγορευτικό το ιικό φορτίο για να ανοίξουν τα σχολεία»

«Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη»

Αντίθετος στο άνοιγμα των σχολείων όσο το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό εμφανίστηκε ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στο οποίο τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

«Είναι μια κορυφαία ιατρική πράξη ο εμβολιασμός. Είναι μια πράξη προφύλαξης που βάζει τα θεμέλια ελέγχου της πανδημίας. Είναι μια ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας και μάλιστα ένα επιστημονικό επίτευγμα, που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε τα εμβόλια. Τα εμβόλια βγήκαν ως μια πράξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στην εντατική χρησιμοποιούνται χιλιάδες φάρμακα, κανένα δεν έχει την αποτελεσματικότητα και την επίδραση που έχει του εμβόλιο πάνω στην επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος είπε: «Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συζήτηση για τα σχολεία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό. Στο Παπανικολάου όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Έρχονται περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα. Η παραμικρή πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ