Ναι μεν στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά… Τι προβληματίζει τους ειδικούς (video)

Η απόφαση θα ληφθεί λογικά στις 4 Ιανουαρίου

Must Read

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν στο να ανοίξουν τα σχολεία, ακόμα και όχι όλες οι βαθμίδες μαζί, αλλά παρουσιάζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να πουν το τελικό «ναι» από τώρα, αν δεν υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των κρουσμάτων και κυρίως, αν δεν δουν το πως πήγε η κατάσταση στις γιορτές. Η απόφαση θα ληφθεί λογικά στις 4 Ιανουαρίου, αν και κάποιοι θα ήθελαν να πάει ακόμα πιο πίσω…

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλά για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων αλλά και για το εμβόλιο.

Η κ. Λινού υποστηρίζει ότι ο εφησυχασμός δεν επιτρέπεται και ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα τεστ, ενώ τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκδήλωσε την ανησυχία του για τον αριθμό των διασωληνωμένων ενώ σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 4 του Γενάρη καθώς αναμένονται επιπλέον στοιχεία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι το άνοιγμα πρέπει να γίνει με ασφάλεια καθώς δεν έχουμε περιθώρια για μετέωρα βήματα.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της εξέλιξης της πανδημίας, τον προγραμματισμό των μαζικών εμβολιασμών στα νοσοκομεία και το άνοιγμα των σχολείων.

Η κ. Παγώνη δεν έκρυψε την ανησυχία της λόγω του τετραψήφιου αριθμού των κρουσμάτων που σημειώθηκε ενώ δήλωσε ότι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα εάν αρχικά δεν δούμε τους αριθμούς στο τέλος των εορτών.

Η πρόεδρος παρουσιάστηκε απαισιόδοξη για τη μείωση των καμπυλών της πανδημίας: «Φοβάμαι ότι θα έχει γίνει η ζημιά γιατί είδα πολύ κόσμο έξω όλες αυτές τις ημέρες. Και τα πρωινά που πηγαίνουμε στα νοσοκομεία κυκλοφορεί πολύς κόσμος, σαν να μην υπάρχει lockdown και αυτό φοβίζει».

Πέτσας: «Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι «η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων».

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όπως τόνισε, «για τις αποφάσεις αναμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών -η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία- την οποία ακολουθούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This