Τρίτη 27/7/2021

Αυστηρό lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 9 Ιανουαρίου

Μετά την διασπορά κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες

Νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία για την Κάλυμνο, μετά την ανησυχητική διασπορά των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς εισηγήθηκε αυστηριοποίηση των μέτρων.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την  Πέμπτη 31/12 και ώρα 06:00 μέχρι μέχρι το Σάββατο 09/01 όπου θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή των Ειδικών.

Για το νησί της Καλύμνου αποφασίστηκε:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ