Τετάρτη 28/7/2021

«Όχι» από τον Α. Τζιτζικώστα στη μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου σε κατοικημένη περιοχή

Οι οικογένειες που μένουν στην πολυκατοικία να έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της κυβέρνησης

Την πλήρη διαφωνία του στην απόφαση μεταφοράς της Υπηρεσίας Ασύλου σε κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενισχύοντας τη σειρά δημοσιευμάτων της «δημοκρατίας», που παρουσίασε το θέμα με σαφήνεια, όπως και τις αντιδράσεις των κατοίκων της οδού Μοναστηρίου 85.

Η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει τις αντιρρήσεις των κατοίκων και είχε προβλέψει τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν, εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει αυτή την απόφαση.
Το θέμα αυτό έχει προαχθεί σε μείζον για την περιοχή, αφού οι οικογένειες που ζουν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία έχουν αντιδράσει έντονα για το ενδεχόμενο να ανεβαίνουν εκατοντάδες αλλοδαποί στην πολυκατοικία που ζουν, σκορπίζοντας φόβο, τρόμο, αλλά ενδεχομένως και… κορωνοϊό!

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε πως διαφωνεί με την απόφαση αυτή και πως «θα έπρεπε τέτοιες υπηρεσίες να μη βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων, όπου υπάρχουν κατοικίες και τοπική αγορά. Έχω ήδη εκφράσει την αντίθεσή μου στον αρμόδιο υπουργό. Είναι λάθος των κυβερνήσεων που αφήνουν δήμους και περιφέρειες εκτός της διαχείρισης του Μεταναστευτικού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να υποδείξει σημεία για τη δημιουργία δομών για τους μετανάστες, που θα λειτουργούσαν προς όφελος τόσο των μεταναστών, όσο και των πολιτών της περιοχής».

Μπορεί οι οικογένειες (συνολικά 60 άτομα) που μένουν στην πολυκατοικία να έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της κυβέρνησης, ανάρτησαν όμως πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο της οικοδομής και επισημαίνουν πως θα εξαντλήσουν τα νομικά μέσα για να αποτραπεί η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου.

Στο μεταξύ υπάρχουν αφενός τοπικοί σύμβουλοι της Β’ Δημοτικής Ενότητας που υποστηρίζουν τις αιτιάσεις των ενοίκων, αφετέρου υπάρχουν κι άλλοι που θεωρούν ότι η Υπηρεσία Ασύλου πρέπει να εγκατασταθεί εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να απορρίπτουν την ιδέα της εγκατάστασης σε κάποιο άλλο διαθέσιμο ακίνητο, που θα έχει αμιγώς διοικητικές ή και επαγγελματικές χρήσεις, όχι όμως και χρήση κατοικίας, αναγνωρίζοντας ότι αυτό εγείρει ζητήματα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ