Κάνουν του κεφαλιού τους και ανοίγουν τα σχολεία χωρίς τις αποφάσεις των ειδικών (video)

Αποφάσεις στα «τυφλά» για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 11 Ιανουαρίου

Must Read

Τη στιγμή που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι λαμβάνει αποφάσεις για την διαχείρηση της πανδημίας, συμβουλευόμενη τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι επιστήμονες «αδειάζουν» το κυβερνητικό επιτελείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε αυστηρό lockdown για 7 ημέρες με στόχο όπως είπε να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες στις 11 Ιανουαρίου, ανακοίνωση η οποία ήρθε χωρίς την απόφαση της επιτροπής των ειδικών, οι οποίοι θα συνεδριάσουν το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση των ειδικών με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η επιτροπή των επιστημόνων, διχασμένη εξέφρασε την ανησυχία της και προειδοποιήσε ότι πρέπει να μελετηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της εορταστικής περιόδου.

Γώγος: Η απόφαση πάρθηκε κεντρικά

Μιλώντας στον Σκάι, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος και μέλος της επιτροπής τόνισε ότι πρέπει να εξεταστούν τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας: «Η απόφαση πάρθηκε κεντρικά. Εμείς είμαστε γνωμοδοτικό όργανο. Το είχαμε συζητήσει την Πέμπτη, αλλά δεν βγήκε απόφαση. Ζητήσαμε να δούμε τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής, των γιορτών. Εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αλλάξουμε και αποφάσεις. Θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα με ασφάλεια. Έχουμε σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας» τόνισε ο καθηγητής.

Εξαδάκτυλος: Υπάρχει μεγάλη διστακτικότητα

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός και ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή κάνει τις εισηγήσεις όμως δεν είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις: «Δεν αποφασίζει η επιτροπή. Εμείς απαντάμε στο ερώτημα αν ο σχεδιασμός είναι ασφαλής. Και απαντάμε εφόσον μπορούμε. Αν κάποια στιγμή δεν έχουμε στοιχεία, θέλουμε να επανέλθουμε αργότερα, όπως έγινε με την προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη της επιτροπής. Είναι μια δύσκολη απόφαση και γι’ αυτό βλέπετε ότι υπάρχει μεγάλη διστακτικότητα. Δεν θέλει κανείς ένα πρόωρο βήμα σε οποιονδήποτε τομέα, γιατί μετά θα έχουμε οπισθοχωρήσεις. Θα έχουμε επιβάρυνση στο ΕΣΥ, που είναι ήδη επιβαρυμένο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This