Τρίτη 3/8/2021

Ν. Κεραμέως: «Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό»

Διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων και διαφορετικά διαλείμματα

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου μίλησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Η κ. Κεραμέως μιλώντας για τα μέτρα στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε: «Θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων και θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους».

Σε ότι αφορά την ειδική πλατφόρμα που θα υπάρχει για εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να κάνουν προληπτικά τεστ, είπε: «Θα μπορούν από τις 14:00 έως τις 17:00. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα. Η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορωνοϊό», ενώ την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Όσο για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια: «Θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Τέλος, για τα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα και θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ