Τετάρτη 28/7/2021

Οργή Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων!

Εξερράγη ο Σωτήρης Τσιόδρας όταν οι συνάδελφοι του, του καταλόγισαν ότι συμφώνησε με την κυβέρνηση!

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας όχι μόνο δεν συμφώνησε με τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα των σχολείων, αντίθετα θύμωσε όταν οι συνάδελφοι του ισχυρίστηκαν κάτι τέτοιο.

Το παρασκήνιο αποκαλύπτει ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου με προσωπικό του μήνυμα στο Twitter όπου γράφει:

Μαθαίνω ότι ο καθηγητής κ Σωτήρης Τσιόδρας είναι ενοχλημένος από τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα των σχολείων. Την Παρασκευή σε συνεδρίαση της επιτροπής επιδημιολόγων θύμωσε όταν συνάδελφοι του του καταλόγισαν ότι είχε συμφωνήσει με το άνοιγμα των σχολείων ότι κανονίστηκε από τον ίδιο εν αγνοία τους και αποχώρησε .

Η κυβέρνηση έσπευσε χθες να διευκρινίσει δια του Ακή Σκέρτσου ότι οι ειδικοί εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει η ίδια και ότι τα στοιχεία θα επαναξιολογούνται. Αιτία αυτού του χειρισμού ήταν να την “πληρώσουν” οι μαθητές της δευτεροβάθμιας που ήταν ο αναγκαίος συμβιβασμός με τους επιδημιολόγους λόγω του προηγούμενου χειρισμού.

Υπάρχουν καθηγητές μεταξύ των ειδικών που υποστηρίζουν το άνοιγμα των σχολείων ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την κίνηση από περιοχή σε περιοχή αλλά και επειδή φοβάται πολιτικά το κλείσιμο των σχολείων ανάλογα με το φορτίο της κάθε περιφέρειας προτιμά τα οριζόντια μέτρα και υπόσχεται ραπιντ τεστ στη Δευτεροβάθμια. Καμία χώρα ωστόσο εκτός από το ΗΒ δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία για το πώς μεταφέρουν τον ιό οι έφηβοι. Φαίνεται μάλλον ότι το νέο στέλεχος του το μεταφέρουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά όντας ασυμπτωματικοί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ