ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Φόβοι για νέα Δεκεμβριανά – Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛΑΣ

Must Read

Κάλεσμα μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 20:00 το βράδυ στα Εξάρχεια, στον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διακινούν μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη».

Η συγκέντρωση γίνεται στον απόηχο της αποφυλάκισης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.
Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατικής αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.
Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.
Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια.
Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

«Θα είμαστε σε μια διακριτική επιτήρηση»

Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της ΕΛΑΣ σχετικά με την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο Newsbreak.gr υπάρχει φόβος πως ενδεχομένως να γίνουν επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών και αστυνομικών τμημάτων.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν δοθεί συγκεκριμένα οδηγίες στους επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ αλλά και της ομάδας ΔΙΑΣ για μέτρα αυτοπροστασίας και διαρκή επαγρύπνηση. Παράλληλα έχουν εκδοθεί αστυνομικές διαταγές για τα κατά τόπους τμήματα τουλάχιστον πέριξ του κέντρου της Αθήνας σχετικά με οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης καταδρομικών επιθέσεων αλλά και αντίστοιχα μέτρα αυτοπροστασίας.

Όλα αυτά την ώρα που σήμερα στις οκτώ είναι η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και ατόμων του… χώρου στο μνημείο όπου έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Τζαβέλλα. «Θα είμαστε σε μια διακριτική επιτήρηση και οι οδηγίες θα είναι οι ίδιες όπως κάθε φορά», έλεγε στο Newsbreak υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν διμοιρίες των ματ όπως επίσης και περιπολίες της ΔΙΑΣ υπό τον φόβο να γίνει κάποια επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών. Αναπτυγμένοι στο κέντρο της Αθήνας θα είναι για ακόμη μια φορά οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για «προληπτικούς» και όχι μόνο λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This