Στο πόδι ο Έβρος! Ξεσηκωμός των κατοίκων μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την επέκταση της δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών!

Must Read

Ανάστατη είναι τα τελευταία 24ωρα η τοπική κοινωνία του Έβρου που, όπως όλα δείχνουν, θα αναγκαστεί να ξαναζήσει τις εφιαλτικές ημέρες του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς δρομολογείται επέκταση της δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών στο βόρειο τμήμα του νομού.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στην «Διαύγεια» και φέρει την υπογραφή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης έκανε λόγο για κυβερνητική ανακολουθία λόγων και πράξεων και κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη λήψη αποφάσεων. «Κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει Θράκη, θα το μάθουν όμως!», προειδοποίησε, μεταξύ άλλων. Εκτός  από τον δήμαρχο Ορεστιάδας, στην εν λόγω απόφαση έχουν εναντιωθεί και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για μη δημιουργία hotspot στη Θράκη είναι διαχρονικές και κατά τους προηγούμενους μήνες τις έχει επαναλάβει κάθε κυβερνητικός αξιωματούχος που επισκέφτηκε τα σύνορα στον Έβρο. Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στο νομό Έβρου», ανέφερε κατά λέξη το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στις 27 Ιανουαρίου 2020.

Περιφραγμένη

Σύμφωνα, ωστόσο, με την πρόσφατη ανακοίνωση του Νότη Μηταράκη, η  κλειστή ελεγχόμενη δομή θα έχει συνολικό εμβαδόν 72 στρέμματα, θα περιλαμβάνει σε περιφραγμένο χώρο οικίσκους διαμονής ως 750 ατόμων, χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας, καταστημάτων, χώρους απασχόλησης παιδιών, πλυντηρίων, στεγνωτηρίων, και άθλησης! Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν εντός του έτους και η δομή  θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση εγκεκριμένη κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα έχει περιμετρικά διπλή στρατιωτική περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ με δρόμο πλάτους έξι μέτρων ανάμεσα, εγκατεστημένο σύστημα ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας περιμετρικά αλλά και εντός της δομής, με την χρήση καμερών, αλγόριθμων ανάλυσης κίνησης και σηματοδότηση συναγερμών σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, προσπάθειας εισόδου μη εχόντων άδεια ή παράνομων ουσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This