Τρίτη 3/8/2021

Αυστηρά μέτρα για την Αμοργό! Διπλό τεστ και καραντίνα όσοι επιστρέφουν στο νησί

Η απόφαση ήταν ομόφωνη!

Στην θέτηση αυστηρών μέτρων προχώρησε η δημοτική Αρχή Αμοργού προκειμένου να παραμείνει το νησί ασφαλές και προστατευμένο. 

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αφορά όσους μετακινήθηκαν εκτός Αμοργού για τις γιορτές και επιστρέφουν στο νησί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση «η Επιτροπή θεωρεί ότι για την αποτροπή της διασποράς του ιού στο νησί επιβάλλεται για την είσοδο και παραμονή στην Αμοργό η λήψη των κάτωθι προληπτικών μέτρων:

  • Αρνητικό τεστ Covid-19 εντός 72 ωρών πριν την άφιξη στην Αμοργό (με προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης)
  • Τριήμερος κατ’ οίκον περιορισμός μετά την άφιξη στην Αμοργό
  • Δωρεάν διενέργεια rapid test στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, μετά το πέρας του περιορισμού».

Ο δήμος Αμοργού διευκρινίζει, επίσης, ότι «τα παραπάνω μέτρα δεν θα εφαρμοσθούν το ένα ως εναλλακτικό του άλλου αλλά ως ένα σύνολο ενεργειών που θα εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στην ανίχνευση ενός πιθανού ασυμπτωματικού φορέα».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αμορογού, Λευτέρης Καραΐσκος αναφέρει ότι «όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την Αμοργό ασφαλή προορισμό και οφείλουμε να διατηρήσουμε την άριστη επιδημιολογική εικόνα. Με υπευθυνότητα, ευαισθησία και πιστή τήρηση όλων των μέτρων θα κρατήσουμε μακριά τον αόρατο και πολυπρόσωπο “εχθρό” προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της πολιτείας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ