Κυριακή 1/8/2021

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 19 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων κατασχέθηκαν στις γιορτές!

Σημαντικές παραβάσεις οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων, ληγμένα ή και αλλοιωμένα προϊόντα, έλλειψη σήμανσης και ακατάλληλες εγκαταστάσεις τροφοδοσίας διαπίστωσαν τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής στους ελέγχους που έκαναν κατά την εορταστική περίοδο.

σακούλες

Έπειτα από σχετική εντολή του Γιώργου Πατούλη, από τις 14 Δεκεμβρίου έως το τέλος του μήνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 19 τόνοι αλλοιωμένων τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης. Ο περιφερειάρχης Αττικής δηλώνει αποφασισμένος να πατάξει τέτοιου είδους φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ενώ παράλληλα προκαλούν τεράστιο πλήγμα στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Γιώργος Πατούλης

Για τις επιχειρήσεις που παρανόμησαν, οι ελεγκτές κτηνίατροι θα συντάξουν  πρακτικό και θα επακολουθήσει η συγκρότηση επιτροπής για την επιβολή προστίμου, το ύψος του οποίου θα είναι ανάλογο με την επικινδυνότητα και τον τζίρο κάθε καταστήματος. Τα αποτελέσματα των ελέγχων και την πορεία της επιβολής κυρώσεων παρακολουθεί ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αλιείας, Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σταύρος Βοϊδονικόλας.

«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν τακτικούς και εντατικούς ελέγχους, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν, ασκούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους» ανέφερε ο κ. Βοϊδονικόλας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ