Καταγγελία της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Δράμας: «Θεριακλήδες» διευθυντές στο νοσοκομείο Καβάλας

Ανενεργή η υπηρεσία 1142

Must Read

Η πανδημία, το lockdown και τα σκαμπανεβάσματα των κρουσμάτων φαίνεται πως έχουν θέσει σε δεύτερη μοίρα, μεταξύ άλλων, και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Αρκετά συχνά παρατηρείται το φαινόμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο νόμος να παραβιάζεται σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Δημαρχεία, σε Νοσοκομεία, σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Δικαστικά Μέγαρα και όπου αλλού υπάρχουν καπνιστές, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν.

Όπως κατήγγειλε ένα μέλος της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Δράμας, που χρειάστηκε να πάει το παιδί του στο Νοσοκομείο Καβάλας, η εφαρμογή του νόμου είναι άγνωστη λέξη, αφού ακόμη και στην είσοδο των Επείγοντων Περιστατικών οι καπνιστές πάνε και έρχονται, ανάβοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.

«Μπαίνοντας στην είσοδο των επειγόντων το πρώτο που βλέπει κάποιος είναι πολίτες να κάθονται ακριβώς έξω από την πόρτα που ανοιγοκλείνει, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου και να καπνίζουν ακατάπαυστα» είναι τα λόγια του μέλους που κατήγγειλε το τραγικό γεγονός. Μάλιστα, όπως είπε, κάνοντας μια βόλτα κανείς από τους διαδρόμους και περνώντας έξω από διάφορα γραφεία και ιατρεία, μυρίζει έντονα την μυρωδιά καπνού.

Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε και όταν ο άνδρας χρειάστηκε να πάει στο γραφείο που στεγάζει από κοινού τους διευθυντές της ουρολογικής και της ρευματολογικής κλινικής. Όταν άνοιξε την πόρτα τον περικύκλωσε ένα σύννεφο καπνού και είδε ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα στο γραφείο.

Βέβαια, δεν ήθελε να δημιουργήσει ανάστατωση και να δώσει συνέχεια, δεδομένου ότι ήταν εκεί το ανήλικο παιδί του, ωστόσο, προσπάθησε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του, για την κατάσταση που επικρατεί μέσα σε έναν χώρο υγείας!

Ανενεργή η υπηρεσία 1142

Όπως έκανε γνωστό ο άνδρας που καταγγέλει το γεγονός, στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει με το 1142, δυστυχώς διαπίστωσε ότι και αυτή η υπηρεσία είναι ανενεργή.

Ως εκ τούτου, το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ικανότητα ή μη του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να επιβάλει την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This