Σάββατο 8/5/2021

Δυσαρεστημένοι οι φαρμακοποιοί για τον αποκλεισμό τους από την πρώτη φάση του εμβολιασμού

Aπαράδεκτη και προσβλητική η απόφαση του υπουργού Υγείας

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό των μελών τους από την πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Παρά το γεγονός ότι, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στη χώρα, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επαφής με τους πολίτες, δεν περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελευθερία» και τις ομάδες της πρώτης φάσης στις οποίες θα χορηγηθεί το εμβόλιο. Για τον λόγο αυτόν απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα δημόσιας υγείας.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης Λάζαρος Φαρσάκης, χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και προσβλητική η απόφαση του υπουργού Υγείας να αποκλείσει τους φαρμακοποιούς από τους πρώτους εμβολιασμούς.

«Οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας για να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας σε μια περίοδο με άγνωστη έκβαση. Βρισκόμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και, δυστυχώς, ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι διέθεσαν τις αποθήκες του συνεταιρισμού τους για τη φύλαξη και διανομή των εμβολίων, και σημειώνουν ότι, αξιοποιώντας τη στενή σχέση με τους ασθενείς, συμβάλλουν καθημερινά στην ενημέρωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Τέλος, αναφέρουν ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες εμβολιασμού.

«Αναμένουμε από την Πολιτεία να μας προστατεύσει, όπως οφείλει» καταλήγει η επιστολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ