Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα και πότε, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης

Κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία

Ενώ η συζήτηση για αυστηρότερο lockdown συνεχίζεται, ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε ότι έχει προταθεί από το Υπουργείο να ανοίξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, τα καταστήματα αυτά παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε από χθες. «Η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως θα συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις αν δοθεί το «πράσινο φως», θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής».

Η πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου είναι να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, «καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Καταστηματάρχης: Αν δεν λειτουργήσει το click in shop μένουμε στον «άσσο»

«Βουνά» είναι τα αδιάθετα ρούχα στα καταστήματα ένδυσης και ο κ. Τσαγκάρης που είναι ιδιοκτήτης καταστημάτων ένδυσης/υπόδησης αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω του κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ