Αναβλήθηκαν οι εκλογές των διοικητικών δικαστών γιατί κούριερ καθυστέρησε την αποστολή των ψηφοδελτίων

Οι εκλογές αναβάλλονται για τις 28 Φεβρουαρίου

Must Read

Οι πολυήμερες καθυστερήσεις στις μεταφορές δεμάτων λόγω του αυξημένου όγκου που έχει παρουσιαστεί λόγω του κορωνοϊού, ανέβαλε και τις εκλογές των διοικητικών δικαστών, καθώς δεν έφτασαν εγκαίρως τα ψηφοδέλτια.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ανακοίνωσε πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, αναβάλλονται για τις 28 Φεβρουαρίου.

Αιτία η αντικειμενική αδυναμία, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις εταιρείες ταχυμεταφορών, να αποσταλούν 20 ημέρες πριν την αρχικά ορισθείσα ημερομηνία (14-2-2021) τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι στα επαρχιακά δικαστήρια.

Οι υποψήφιοι δεν θα προλάβαιναν ούτε να συμμετάσχουν στις εκλογές, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η κατάρτιση των ψηφοδελτίων πριν τις 14-1-2021, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Όμως ο κορωνοϊός θα επηρεάσει και τη διαδικασία των εκλογών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στο ακροατήριο του ισογείου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας και οι δικαστές-μέλη της θα εισέρχονται και θα ψηφίζουν ένας ένας.

Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει σύσταση ως προς το χρόνο προσέλευσης (αλφαβητικά), ώστε οι δικαστές που θα ψηφίζουν να προσέλθουν κατά το δυνατόν σε διαφορετικές ώρες.

Κατά την καταμέτρηση θα είναι παρόντες μόνο η εφορευτική επιτροπή, τα μέλη του ΔΣ και οι υποψήφιοι.

Όσοι δικαστές υπηρετούν σε δικαστήριο το οποίο εδρεύει σε νομό διαφορετικό από εκείνον στον οποίο βρίσκεται η κατοικία τους έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο πλησιέστερο προς την κατοικία τους διοικητικό δικαστήριο (πρωτοδικείο ή εφετείο).

Όσοι δικαστές τελούν σε άδεια για οποιαδήποτε αιτία, έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν επιστολικά από την κατοικία τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This