Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Αναβλήθηκαν οι εκλογές των διοικητικών δικαστών γιατί κούριερ καθυστέρησε την αποστολή των ψηφοδελτίων

Οι εκλογές αναβάλλονται για τις 28 Φεβρουαρίου

Οι πολυήμερες καθυστερήσεις στις μεταφορές δεμάτων λόγω του αυξημένου όγκου που έχει παρουσιαστεί λόγω του κορωνοϊού, ανέβαλε και τις εκλογές των διοικητικών δικαστών, καθώς δεν έφτασαν εγκαίρως τα ψηφοδέλτια.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ανακοίνωσε πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, αναβάλλονται για τις 28 Φεβρουαρίου.

Αιτία η αντικειμενική αδυναμία, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις εταιρείες ταχυμεταφορών, να αποσταλούν 20 ημέρες πριν την αρχικά ορισθείσα ημερομηνία (14-2-2021) τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι στα επαρχιακά δικαστήρια.

Οι υποψήφιοι δεν θα προλάβαιναν ούτε να συμμετάσχουν στις εκλογές, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η κατάρτιση των ψηφοδελτίων πριν τις 14-1-2021, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Όμως ο κορωνοϊός θα επηρεάσει και τη διαδικασία των εκλογών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στο ακροατήριο του ισογείου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας και οι δικαστές-μέλη της θα εισέρχονται και θα ψηφίζουν ένας ένας.

Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει σύσταση ως προς το χρόνο προσέλευσης (αλφαβητικά), ώστε οι δικαστές που θα ψηφίζουν να προσέλθουν κατά το δυνατόν σε διαφορετικές ώρες.

Κατά την καταμέτρηση θα είναι παρόντες μόνο η εφορευτική επιτροπή, τα μέλη του ΔΣ και οι υποψήφιοι.

Όσοι δικαστές υπηρετούν σε δικαστήριο το οποίο εδρεύει σε νομό διαφορετικό από εκείνον στον οποίο βρίσκεται η κατοικία τους έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο πλησιέστερο προς την κατοικία τους διοικητικό δικαστήριο (πρωτοδικείο ή εφετείο).

Όσοι δικαστές τελούν σε άδεια για οποιαδήποτε αιτία, έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν επιστολικά από την κατοικία τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ