«Μπάχαλο» στην Κοζάνη με τον ΕΟΔΥ! Δήλωσαν τώρα τα κρούσματα Νοεμβρίου

Έξαλλος ο δήμαρχος! Άλλα αντ' άλλων με την καταγραφή κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση

Must Read

Αναστάτωση και εκνευρισμός επικρατούν από το απόγευμα της Τρίτης στην Κοζάνη, μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, που όπως καταγγέλεται, είναι καταμέτρηση του Νοεμβρίου!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, περίπου 30 πολίτες από την Εορδαία, οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, υποβλήθηκαν σε δεύτερο τεστ, μετά τα μέσα Νοέμβρη, με 10-15 από αυτά να πραγματοποιούνται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Τα δείγματα που πάρθηκαν στο νοσοκομείο, στάλθηκαν για έλεγχο σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα θετικά αυτά δείγματα δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ με καθυστέρηση, τις τελευταίες ημέρες, και έτσι η Κοζάνη δείχνει να «βράζει» ξανά. 

Εκνευρισμός των δημοτικών αρχών

Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές ζητούν εξηγήσεις από τον ΕΟΔΥ για το περιστατικό και αναρρωτιούνται τι συμβαίνει με την ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ η περιοχή βρίσκεται σε σκληρό lockdown. Χαρακτηριστικό του «χάους« που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα, ήταν η καθυστέρηση της άφιξης των αντιδραστηρίων για την ανίχνευση του ιού στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης μέσα στον μήνα Νοέμβριο.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, κατήγγειλε: «υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τους χειρισμούς που γίνονται, γιατί τα κρούσματα δεν είναι τωρινά. Τα κρούσματα είναι του Νοεμβρίου και τα δηλώνουν τώρα».

Εξαδάχτυλος: «Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα»

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς της Κοζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα. Φαίνεται ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που κρατούν την Κοζάνη σε επίπεδο στο οποίο δεν βρίσκεται πραγματικά. Ενσωματώθηκαν τεστ με κάποια καθυστέρηση και έτσι μπορεί κανείς να βγάζει λάθος συμπεράσματα» δήλωσε στον Σκάι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This