Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Θυμήθηκε να κάνει δήλωση και η Λ. Μενδώνη για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα ήθελαν έργα και όχι λόγια

Μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άνθρωπο της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, αν και αρκετά καθυστερημένα, έκανε μια δήλωση με την οποία χαρακτηρίζει τη στάση της Ολυμπιονίκη «παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν».

Βέβαια εκτός από ευχολόγια και κλισέ, η δήλωση της Υπουργού δεν είχε να προσφέρει κάτι ουσιώδες ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στο χώρο τουλάχιστον του άμεσου ενδιαφέροντος του Υπουργείου…

Αναλυτικά:

«Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης. Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου.

Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ