Η ΕΙΟ… θυμήθηκε να «συγκλονιστεί» από τις καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου και ζήτησε την παραίτηση Αδαμόπουλου

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με τη σημερινή της ανακοίνωση -στήριξης υποτίθεται- καταφέρνει να εξοργίζει

Must Read

Στις 20:12 το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εδέησε να δηλώσει «συγκλονισμένη» από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου, του ανθρώπου που «έδειξε» η Ολυμπιονίκης μας ως δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη το 1998.

Η ίδια Ομοσπονδία που την Παρασκευή έκανε τον… Κινέζο και δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη στάση της και με τη σημερινή της ανακοίνωση -στήριξης υποτίθεται- καταφέρνει να εξοργίζει με τα όσα αναφέρει.

Συγκεκριμένα λέει σε ένα σημείο: «Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν είχε περιέλθει σε κανένα μέλος της Ομοσπονδίας επίσημα, ανεπίσημα, ως φήμη ή ακόμη και ως ψίθυρος, η παραμικρή ένδειξη για τη συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε αντίστοιχη άλλη αποτρόπαιη πράξη»!

Δηλαδή η συνέντευξη της αθλήτριας σε γνωστό περιοδικό από τις 20 Δεκεμβρίου, δεν έφτασε ούτε ως… ψίθυρος στα αυτιά της Ομοσπονδίας;

Μετά τα όσα έχουν συμβεί, η παρακάτω αναφορά στην ανακοίνωση της ΕΙΟ, μόνο σοβαρά δεν μπορεί να ληφθεί: «Τα θύματα μιας τέτοιας ή ανάλογης συμπεριφοράς δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Η Ομοσπονδία καλεί άμεσα την Ολυμπιονίκη μας να προσέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο και να αναφερθεί λεπτομερώς στην καταγγελία της έτσι ώστε η Ομοσπονδία να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου.

Αυτονοήτως και προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου.

Ο τελευταίος φέρεται ως ο άνθρωπος τον οποίον η Ολυμπιονίκης μας κατονόμασε στον εισαγγελέα για τα καταγγελλόμενα. Παραλλήλως, ζητήσαμε από τον κ. Αδαμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει απερίφραστα ότι θα στηρίξει την αθλήτρια και θα σταθεί αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας σε κάθε αρμόδια αρχή. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν είχε περιέλθει σε κανένα μέλος της Ομοσπονδίας επίσημα, ανεπίσημα, ως φήμη ή ακόμη και ως ψίθυρος, η παραμικρή ένδειξη για τη συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε αντίστοιχη άλλη αποτρόπαιη πράξη.

Καλούμε κάθε αθλητή και αθλήτρια, παράγοντα ή μέλος της Ομοσπονδίας, εφόσον έχει υπάρξει θύμα ή έχει περιέλθει εις γνώση του τέτοια συμπεριφορά, να την καταγγείλει και θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Το ίδιο καλούμε να πράξει κάθε αθλητής ή παράγοντας σε οποιοδήποτε άθλημα.

Τα θύματα μιας τέτοιας ή ανάλογης συμπεριφοράς δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Η Ομοσπονδία καλεί άμεσα την Ολυμπιονίκη μας να προσέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο και να αναφερθεί λεπτομερώς στην καταγγελία της έτσι ώστε η Ομοσπονδία να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η σχετική καταγγελία μάς συγκλόνισε διότι ουδέποτε στο χώρο της Ιστιοπλοΐας υπήρξε στο παρελθόν η παραμικρή υποψία για τέτοιο περιστατικό.

Τονίζουμε, όπως και με τη χθεσινή ανακοίνωσή μας, ότι η Ομοσπονδία πράττει και θα πράξει τα δέοντα και δεν θα επιτρέψει να παραμείνει η παραμικρή σκιά ως προς το κύρος της και την προάσπιση των ιδεωδών του αθλητισμού που υπηρετεί ανεπίληπτα εδώ και επτά δεκαετίες. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This