4/7/2022

Κυβέρνηση για γέλια (και για κλάματα): Δεν υπάρχουν σύριγγες για να γίνουν τα εμβόλια!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εμβολιάσει ούτε τους 8.000 πολίτες που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Ο περίφημος σχεδιασμός της κυβέρνησης αποδεικνύεται το μεγαλύτερο φιάσκο, καθώς δεν προέβλεψαν να προμηθευτούν ούτε τα απαραίτητα. Βλέπουν την πόρτα της εξόδου Αρκουμανέας και σία…

Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» δίνουμε όμορφα ονόματα στα σχέδιά μας, ανακοινώνουμε με τυμπανοκρουσίες, με διαφάνειες και μεγαλοστομίες την ετοιμότητα της Πολιτείας, οι κάμερες γράφουν και οι δημοσιογράφοι, έμπλεοι υπερηφάνειας, υπερθεματίζουν και όταν όλα αυτά τελειώσουν, η πραγματικότητα μάς χτυπά την πόρτα. Και τι κάνουμε εμείς; Κλείνουμε τα μάτια για να μην την αντικρίσουμε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε σχέδια επί σχεδίων για την επιχείρηση εμβολιασμού των Ελλήνων, με το όνομα «Ελευθερία», και ανακοίνωσε 1.018 κέντρα εμβολιασμού με δυνατότητα εμβολιασμού 2.000.000 πολιτών. Όταν επιτέλους έρχονται τα εμβόλια (όχι όσα είχαν ανακοινωθεί), αποκαλύπτεται η γύμνια του επιτελικού κράτους.

Ούτε καν σύριγγες δεν υπάρχουν για να γίνουν οι έστω και ελάχιστοι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί! Δεν είναι ανέκδοτο, ούτε και υπερβολή. Είναι φιάσκο. Ο περίφημος σχεδιασμός της κυβέρνησης ξέμεινε από σύριγγες, γιατί ποτέ δεν προέβλεψαν τι θα χρειαστεί για να φέρουν εις πέρας τους εμβολιασμούς.

Όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», ο διαγωνισμός για τις σύριγγες βγήκε άγονος και πλέον όλοι τρέχουν να προκηρύξουν νέο διαγωνισμό. Έως σήμερα, 17 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι σε θέση να εμβολιάσει ούτε τους 8.000 πολίτες που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η Κυβέρνηση ήξερε, αλλά αγρόν ηγόραζε…

Το εξοργιστικό όμως είναι πως από τον Αύγουστο όλος ο πλανήτης γνώριζε ότι έως το τέλος του έτους θα ήταν προς διάθεση το πολυπόθητο εμβόλιο. Από τον Αύγουστο είχαν αρχίσει και οι μεγαλοστομίες των υπουργών του επιτελικού κράτους για τον αριθμό των εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα και θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Γιατί, λοιπόν, αφού όλοι γνώριζαν, δεν φρόντισαν να προετοιμάσουν τους διαγωνισμούς για τις σύριγγες, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εμβόλια, αλλά να μην μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες;

Πριν από λίγες ημέρες ακόμη και η «Καθημερινή» «κάρφωσε» την κυβέρνηση για την έλλειψη στις σύριγγες, αποκαλύπτοντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες πλησίασαν μεγάλη καπνοβιομηχανία αλλά και εισαγωγείς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων για να τους «στηρίξουν» την αγορά 5.000.000 συρίγγων μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Ακριβώς οι ίδιες πανικόβλητες κινήσεις γίνονταν και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας με τις μάσκες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό,γιατί αν για τις μάσκες μπορούν οι κυβερνώντες να δικαιολογηθούν ότι πιάστηκαν στο ύπνο, για τα εμβόλια δεν ισχύει το ίδιο. Υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν και να φροντίσουν για την επάρκεια συρίγγων, καθώς είναι το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης. Εκεί, μάλιστα, που είχαν προαναγγείλει σχεδόν πανηγυρίζοντας τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που δήθεν θα ήταν έτοιμα, τώρα μόλις και μετά βίας λειτουργούν 282 τέτοια κέντρα.

Ανεμελιά και στα εμβολιαστικά κέντρα

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ακόμη μία φορά εκθέτει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την κατάσταση. «Εχουμε επιβεβαιωμένα 110.000 νέα ραντεβού, ιδίως από την κατηγορία των υπερηλίκων. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 150 σημεία εμβολιασμού με 282 εμβολιαστικά κέντρα».

Τα εμβολιαστικά κέντρα δεν υπάρχουν, γιατί εκτός από σύριγγες είχαν ξεχάσει ότι για τους εμβολιασμούς απαιτείται και το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο και σε μεγάλο αριθμό, γιατί κάθε πολίτης που εμβολιάζεται θα πρέπει να τυγχάνει ιατρικής παρακολούθησης για αρκετή ώρα μετά το εμβόλιο. Μετά την αποτυχία και ως προς τα εμβολιαστικά κέντρα, φόρτωσαν και τους εμβολιασμούς στα νοσοκομεία, που έχουν κλείσει τις πόρτες για τους πάσχοντες από άλλες παθήσεις, που δεν έχουν προσωπικό και παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις.

Στην πόρτα της εξόδου ο Αρκουμανέας, υπό διάλυση και η επιτροπή ειδικών

Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το αλαλούμ που επικρατεί και οι ευθύνες που θα ζητηθούν από όλους όσοι εμπλέκονται προκαλούν τριγμούς και ρωγμές στο επικοινωνιακά ισχυρό επιτελικό κράτος. Η σύγκρουση της κυβέρνησης με την επιτροπή των επιστημόνων και η ρήξη που έχει επέλθει με τον Σωτήρη Τσιόδρα διαχέονται σε όλο το φάσμα του υπουργείου Υγείας. Η δυσαρέσκεια που υπάρχει στο Μαξίμου για τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα είναι το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είναι σε δυσμένεια, σε τέτοιο σημείο που να μην δέχεται καν να επικοινωνήσει μαζί του, έστω και τηλεφωνικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Αρκουμανέας είναι υπεύθυνος για πολλές αστοχίες, που θολώνουν την εικόνα που προσπαθεί να περάσει στην επικαιρότητα το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου.

Διπλά συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων, αργοπορία στην ενσωμάτωση των στοιχείων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αξιόπιστη βάση δεδομένων για τις εισηγήσεις της επιτροπής και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι σε αποδρομή και μάλιστα μετά τον ανασχηματισμό μάλλον έχει αποδεχθεί τη μοίρα του, γιατί αυτό αντανακλάται και στην επιτροπή των ειδικών, η οποία δείχνει σημάδια διάλυσης.

Από τη μία οι κόντρες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής για το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ως φύλλο συκής από την κυβέρνηση, που ρίχνει όλες τις ευθύνες στους ειδικούς για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που παίρνει και από την άλλη οι παρεμβάσεις των εισαγγελέων για τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη δημιουργούν την κρίσιμη μάζα που οδηγεί στην έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η επιτροπή μετά τον ανασχηματισμό έχει πέσει σε αδράνεια, γιατί ο άνθρωπος που συγκαλεί την επιτροπή είναι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος μοιάζει να περιμένει την αποπομπή του. Τώρα, γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην επιτροπή; Φυσικά και θα επηρεάσει την επιτροπή, καθώς αυτή έχει συσταθεί από τον κ. Αρκουμανέα και τα μέλη έχουν επιλεγεί από τον ίδιο. Αν πάρει η μπάλα μαζί με τον Αρκουμανέα και τους γιατρούς, αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.

Πάντως, αυτή η εξέλιξη, που θυμίζει την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων για να σωθεί ο Πρωθυπουργός, οδηγεί πολλούς γιατρούς, είτε μετέχουν στην επιτροπή είτε όχι, να ανοίγουν το στόμα τους και να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άφησε να γίνει χωματερή δίπλα σε καύσιμα!

Μπορεί ολόκληρη Ελλάδα να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό λόγω των καιρικών συνθηκών, υπό τον...

«Δολοφόνε … Ντροπή σου… Αίσχος»! Αποδοκιμασίες και «γαλλικά» κατά του Θάνου Πλεύρη στα Χανιά

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων βρέθηκε το πρωί ο Θάνος Πλεύρης για να μοιράσει προεκλογικές...

Γονείς στις Σέρρες κλείδωσαν τα παιδιά στο αμάξι και πήγαν για σουβλάκια – Τα έβγαλαν ημιλιπόθυμα

Μόνο επικίνδυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν οι γονείς, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Σέρρες το βράδυ...

Ηγουμενίτσα: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώοι και οι 27 επιβάτες

Λαχτάρισαν οι επιβάτες σε υπεραστικό ΚΤΕΛ της Κέρκυρας που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα –...

Πέταξαν μπογιές στο σπίτι βουλευτή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση με κόκκινες και μαύρες μπογιές πραγματοποίησαν άγνωστοι στο σπίτι του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης...

Καμένα Βούρλα: Ξεβράστηκε νεκρό μωρό δελφίνι – Ήταν χτυπημένο στην κοιλιά

«Αποτρόπαιο» ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι λουόμενοι στα Καμένα Βούρλα, το πρωί όταν...

Επιστολή διαμαρτυρίας: Η «κραυγή» αγανάκτησης από πυρόπληκτο της Βόρειας Εύβοιας

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι πυρόπληκτοι στην Βόρεια Εύβοια και καταγγέλλουν πως έχουν αφεθεί...

Ανείπωτος πόνος στην Κρήτη για την 15χρονη και τον 23χρονο – Η βόλτα στη θάλασσα τους στοίχησε τη ζωή

Παγωμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων μετά από το τρομερό τροχαίο δυστύχημα που...

Φωτιά στο Σχηματάρι – Εκκενώνεται το Δήλεσι – Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά στο Σχηματάρι, με τις αρχές να προβαίνουν...

Αναστασία Στεφάνοβα για Θέμη Αδαμαντίδη: «Είχα καλέσει την αστυνομία 7 φορές – Με χτυπούσε μπροστά στα παιδιά μας»

Η πρώην σύντροφος και μητέρα των παιδιών του Θέμη Αδαμαντίδη μίλησε στην εκπομπή «το...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κορωνοϊός: 19χρονη πέθανε στο Σισμανόγλειο – Επιμένουν στη μη λήψη μέτρων

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος μίας 19χρονης στο...

Αίγυπτος: Δεύτερη φονική επίθεση καρχαρία – Νεκρή τουρίστρια από τη Ρουμανία

Και δεύτερη γυναίκα σκοτώθηκε από καρχαρία στην περιοχή της...

Σε άθλια κατάσταση ο Αντώνης Σαμαράς

Δύσκολες ώρες ζει ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από την...

Ιωάννινα: Μαιευτήρας υπέστη έμφραγμα την ώρα του τοκετού

Πανικός επικράτησε σε ιδιωτική κλινική της Ηπείρου, καθώς την...

Ανησυχία μέσα στη νύχτα από την εξαφάνιση βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει στην Ν.Δ. μετά την πρωτοβουλία...

Fuel Pass 2: Πώς να κάνετε την αίτηση στο gov.gr και ποια η ημερομηνία λήξης

Η νέα ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση στη πλατφόρμα στο gov.gr είτε μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ

Τα βαφτίσια Κούστα έγιναν «εφιάλτης» για τους καλεσμένους

«Ποιος, ποιος, ποιος, μωρό μου, ποιος; Ποιος, ποιος, ο......

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ