Τρίτη 11/5/2021

Νίκος Κακλαμανάκης: «Στην ελληνική ομοσπονδία ιστιοπλοΐας επικρατεί καθεστώς ομερτά και βίας» (video)

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης εκφράζει την στήριξή του στην Σοφία Μπεκατώρου

Στην Σοφία Μπεκατώρου και στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, μίλησε τηλεφωνικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα.

«Την Σοφία Μπεκατώρου την γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο κορυφαία αθλήτρια, αποδεικνύει ότι και στην θάλασσα είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της, η οποία μετά τα όσα είχα πει στην Βουλή, κι ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή για την Σοφία και για άλλους αθλητές της ομοσπονδίας να μιλήσουν, δυστυχώς δικαιώνομαι» είπε ο αθλητής της ιστιοπλοΐας.

Όπως είπε, από τα 19 του υποστηρίζει πως η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει και 33 χρόνια μετά και με όσα καταγγέλει η Μπεκατώρου, «καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα». «Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στην χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής. Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι δεν φτάνει να μην αδικούμε αλλά να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν, αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για εμένα» τόνισε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Μάλιστα, εξέφρασε την λύπη του για την εξέλιξη των πραγμάτων, ωστόσο, όπως είπε κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το σκοτάδι που έχουν βιώσει τόσα χρόνια οι αθλητές, έπρεπε να απαντήσουν. «Είχα ακούσει δεξιά κι αριστερά κάποια πράγματα αλλά όχι τόσο συγκεκριμένα. Μεγαλύτερος είναι ο βιασμός του σώματος αλλά της ψυχής. Σε πολλά παιδιά έχουν καταστρέψει το όνειρό τους γιατί τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν» κατέληξε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ