Παναγιώτης Σταμπουλίδης: «Aν χρειαστεί να παρέμβουμε και να κλείσουμε αγορές θα το κάνουμε» (video)

Το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα - Οι αργοί ρυθμοί του εμβολιασμού - Πρέπει τα εμβόλια να έρθουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό!

Must Read

Λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υποστήριξε πως η σημερινή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ήταν αναγκαία.

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Δεν πρέπει να το χάσουμε. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί, να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται μέσω εντύπου- βεβαίωσης κίνησης, με χειρόγραφή βεβαίωση κίνησης ή με sms στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)». Αναφορικά με το χρονικό όριο στις μετακινήσεις, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε πως ο λόγος που τέθηκε ήταν γιατί «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις».

«Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο» είπε παροτρύνοντας τους καταναλωτές να μη συνωστιστούν στα καταστήματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τις αγορές αν χρειαστεί.

Ακόμα, έκανε λόγο, ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.

Λινού: «Αν έρθουν του χρόνου δεν θα μας ωφελήσουν»

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τους ειδικούς είναι ο εμβολιασμός. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», χτύπησε το «καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι όπως δήλωσε και η ίδια, γίνονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Η ίδια υποστηρίζει ένα μέρος της διαδικασίας, θα έπρεπε να το αναλάβουν και άλλες ειδικότητες ιατρών (πχ οδοντίατροι), προκειμένου να μην γονατίσουν τα νοσοκομεία.

Ένας ακόμη λόγος που πρότεινε αυτόν τρόπο, είναι επειδή πρέπει εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών αλλά και να γίνουν με ασφάλεια. Επίσης τόνισε πως πρέπει να ενισχυθούν οι προσλήψεις.

Η Ελλάδα έχει αγοράσει εμβόλια αλλά ακόμη δεν έχουν έρθει στην χώρα μας γι’ αυτόν τον λόγο, η κα. Λινού τόνισε πως πρέπει να έρθουν το συντομότερο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν έρθουν του χρόνου δεν θα μας ωφελήσουν».

Όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων, η ίδια δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, για την οικονομική και ψυχολογική ισορροπία, παρόλα αυτά υποστήριξε πως η απόφαση αυτή πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα όπως περισσότερα τεστ, συνέχιση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και προσοχή στις μετακινήσεις των εργαζομένων στην βαριά βιομηχανία ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλ. Μαρουσάκης: «Κακοκαιρία ”εξπρές” προ των πυλών με καταιγίδες»

Μπορεί ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα να επέτρεψε στους Έλληνες να γιορτάσουν τα κούλουμα, δίχως «ευτράπελα», όμως ένα νέο...

More Articles Like This