Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΕΙΟ για τη νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης: «Το κρίσιμο δεν είναι πού θα μιλήσουν, αλλά να μιλήσουν»

Έσπευσε να αντιδράσει πιο γρήγορα αυτή τη φορά η Ομοσπονδία...

Μετά την τρίωρη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα, έγινε γνωστό ότι η Ολυμπιονίκης κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση μιας συναθλήτριάς της. Αυτή τη φορά η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση πιο γρήγορα (σε σχέση με την υπόθεση Μπεκατώρου) και να τονίσει ότι «είναι δίπλα στις αθλήτριες, τους αθλητές, τους προπονητές τους και τα σωματεία της και τους καλεί να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων».

Ο Σοφία Μπεκατώρου φέρεται να έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό δεδομένα που, σε αντίθεση με την δική της υπόθεση, επιδέχονται ποινικού ελέγχου, καθώς αφορούν πράξη ή πράξεις που ενδέχεται να διαπράχθηκαν εντός του ορίου των 15 ετών που έχει δυνατότητα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο Νίκος Κακλαμανάκης, ένα κορίτσι μόλις 11 ετών από την ιστιοπλοΐα η οποία υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Η 21χρονη σήμερα πρώην αθλήτρια μένει σε μια κλειστή κοινωνία όπως ανέφερε ο Ολυμπιονίκης και δεν θέλει να γίνει γνωστή η ταυτότητά της.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

«Η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής ιστιοπλοΐας παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις μετά τη νέα καταγγελία που έγινε γνωστή σήμερα στα ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας.
Η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι δίπλα στις αθλήτριες, τους αθλητές, τους προπονητές τους και τα σωματεία της και τους καλεί να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων.
Το κρίσιμο δεν είναι πού θα μιλήσουν, αλλά να μιλήσουν. Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ