Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αναμένονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι (video)

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Must Read

Βροχερός αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πρόσκαιρα το βράδυ στα νότια θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια γενικά ασθενείς. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σάμος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε και πάλι έκτακτο δελτίο καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη επιδείνωση θα έρθει από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

α. Από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).

β. Από το απόγευμα της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

Θυελλώδεις νοτιάδες εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26/01/2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Τρία κύματα κακοκαιρίας

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τονίζοντας ότι «αναμένουμε τρία κύματα κακοκαιρίας, το ένα πιο ισχυρό από το άλλο».

Πρώτο κύμα:

«Το πρώτο περνάει σήμερα και μέχρι αύριο. Θα απασχολήσει κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Θα έχουμε, όμως, ένα πέρασμα βροχοπτώσεων και για άλλες περιοχές, κυρίως του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας».

Δεύτερο κύμα:

«Μέσα, τώρα, στο Σαββατοκύριακο περνάει και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας. Πάλι τις περισσότερες βροχές τις περιμένουμε στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Ένα γρήγορο πέρασμα και από τις υπόλοιπες περιοχές».

Τρίτο κύμα:

«Και το σημαντικότερο κύμα, που πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή, έρχεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, κοντά στην Τετάρτη με Πέμπτη. Ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα οργανωθεί στην περιοχή της Αδριατικής. Θα κατηφορίσει, λοιπόν, προς τη χώρα μας και θα δώσει πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Θα πέσει και η θερμοκρασία μέσα σε αυτό το σύστημα κακοκαιρίας, θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This