Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσκόπηση που προβληματίζει: Έξι στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με το «βλέποντας και κάνοντας»! (video)

Tο 62% έκρινε αρνητικά τον εμβολιασμό κυβερνητικών αξιωματούχων

Τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN παρουσίασε το κανάλι της Παιανίας, η οποία έδειξε τι πιστεύουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό, τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, καθώς και την πρόθεση ψήφου για τα πολιτικά κόμματα.  

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το βράδυ της Παρασκευής, όπου, όσον αφορά στο θέμα του εμβολιασμού, έδειξε πως το 62% κρίνει αρνητικά τον εμβολιασμό κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν ήταν αρχικά στο πρόγραμμα. Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με «βλέποντας και κάνοντας» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το 32% ότι έχει σχέδιο.

Το 43% των πολιτών που συμμετείχε στη δημοσκόπηση, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος των εμβολιασμών, ενώ το 36% εξέφρασε θετική άποψη. Παράλληλα, το 48% των πολιτών δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ποσοστό που τον Δεκέμβριο ήταν στο 33%.

Μοιρασμένοι, εξάλλου, είναι οι πολίτες όσον αφορά στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, με το 45% να απαντά αρνητικά και το 41% θετικά.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15,1 ποσοστιαίες μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 39% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 23,9%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ