Ξεσηκωμός στον Έβρο! Κάτοικοι καταγγέλλουν απειλές για επίταξη των χωραφιών τους, για να γίνει επέκταση του ΚΥΤ λαθρομεταναστών

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να μην παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή γης στους παράνομους μετανάστες

Must Read

Αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή γης στους παράνομους μετανάστες που ο Νότης Μηταράκης θέλει να φέρει «με το έτσι θέλω» στην περιοχή τους είναι οι κάτοικοι του Eβρου.

Σοβαρές καταγγελίες για απειλές!

Oπως καταγγέλλουν, υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν διστάζουν να τους καλούν στο τηλέφωνο και να τους απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη, αν δεν συμφωνήσουν να νοικιάσουν τα χωράφια τους στο κράτος για να εγκατασταθούν οι αλλοδαποί που θα κατακλύσουν την περιοχή μετά την εξαγγελθείσα επέκταση του ήδη υπάρχοντος καταυλισμού!
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του υπουργείου συνοδεία εκτιμητή περιουσίας, ο οποίος ήδη έχει προσληφθεί από τις 30 Δεκεμβρίου για τον σκοπό αυτό! Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και κατηγορεί τον Νότη Μηταράκη για αναξιοπιστία και ωμό εκβιασμό, καθώς σε παλιότερη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής ο υπουργός είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επίταξης των εκτάσεων γης.

Διαβάστε ακόμα: Μέχρι και επίταξη εκτάσεων σχεδιάζουν στον Έβρο για να προχωρήσει το εθνικά επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο!

Τηλεδιάσκεψη για να συμφωνήσουν ότι… διαφωνούν!

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία μέση λύση, ξεκίνησε μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης ο διάλογος για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο Νότης Μηταράκης συνομίλησε με φορείς, βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, όπως είναι φυσικό, δεν έλειψαν οι διαφωνίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Ορεστιάδας και του Σουφλίου προτείνουν την εναλλακτική λύση της παραχώρησης γηπεδικών εγκαταστάσεων προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά οι παράτυποι μετανάστες, ώστε να μη χρειαστεί να επεκταθεί περαιτέρω η υπάρχουσα δομή.


Τα σημεία στα οποία φαίνεται ότι συμφώνησαν οι συμμετέχοντες είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή με την πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των διαμενόντων και των εργαζομένων στη δομή, καθώς και η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο ΚΥΤ. Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να μην κάνουν πίσω

Οι κάτοικοι, πάντως, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω καθώς, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει, το εγχείρημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη δομή του Εβρου αλλοδαποί και από άλλα σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, γεγονός που δεν αποκλείεται να παράξει μια «νέα Μόρια».
Σημειώνεται ότι στο Φυλάκιο του Εβρου λειτουργούν αυτή τη στιγμή Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) 250 θέσεων, καθώς και Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) άλλων 250 θέσεων. Με την πολυεξαγγελθείσα επέκταση της δομής θα τριπλασιαστεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μία ενιαία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This