Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

«Φούσκωσε» το ποτάμι της Ηλείας και πλημμύρισε η περιοχή στον Κακόβατο – Εγκλωβίστηκε ένας ηλικιωμένος

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι κάτοικοι του Κακοβάτου που για ακόμη μια φορά είδαν το χωριό τους να πλημμυρίζει από το ποτάμι της περιοχής, που «φούσκωσε» μετά τη χθεσινή νεροποντή που έπληξε τη Ζαχάρω.

Τα νερά του τοπικού ποταμού «φράκαραν» στο γεφύρι της σιδηροδρομικής γραμμής και πέρασαν παράλληλα με αυτή προς τα σπίτια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σε πολλές περιπτώσεις στο νότιο και ανατολικό τμήμα του χωριού. Ως εκ τούτου, μετά τις 23:00 χθες το βράδυ, οι κάτοικοι στον Κακόβατο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο εφιάλτη με τον Δεκέμβρη του 2013, αφού είδαν τις αυλές και τα υπόγεια των σπιτιών του να πλημμυρίζουν, όπως κι εκατοντάδες στρέμματα γης, δρόμους και άλλα σημεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με δυνάμεις από την Κρέστενα, τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Πύργου Νίκο Σμαρνάκη και τον προϊστάμενο του Π.Κ. Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο με ολονύχτια προσπάθεια μέσα στα νερά και με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως.

Μάλιστα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο, καθώς η έκταση γύρω από το σπίτι του πλημμύρισε. Προβλήματα και ζημιές προκλήθηκαν και στην  περιοχή γύρω από το λίμνη Καϊάφα, όπου υπερχείλησαν αποστραγγιστικές τάφροι και στο Ξηροχώρι, όπου σημειώθηκαν τοπικά κατολισθήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ