Στο έλεος του Θεού η Τζια! Το Κέντρο Υγείας του νησιού έμεινε με μία γιατρό

«Δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να αισθανθούμε ασφάλεια»

Must Read

Κραυγή αγωνίας έβγαλε η δήμαρχος της Κέας, η οποία κατήγγειλε ότι το νησί έχει μείνει στο έλεος του Θεού, αφού υπάρχει μόλις μία γιατρός στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να εξυπηρετεί τους 2.500 -και πάνω- κατοίκους!

Όπως αποκάλυψε η Ειρήνη Βελισσαροπούλου, με το που τελείωσε η θερινή περίοδος τέσσερις από τους πέντε γιατρούς που υπηρετούσαν στο νησί έφυγαν και έμεινε μόνο μία, η οποία πασχίζει καθημερινά να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες με τη βοήθεια ακόμη ενός ανθρώπου, που επισκέπτεται την Κέα κάθε δέκα ημέρες.

«Μόλις τελείωσε η θερινή περίοδος μείναμε με μία γιατρό και για να καλύψουμε τα κενά, αποσπασματικά έρχεται ακόμα ένας άνθρωπος κάθε δέκα μέρες. Το πρόβλημά μας είναι τεράστιο, διότι είμαστε 2.500 κάτοικοι. Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, έχουμε αρκετά άτομα που, λόγω του κορονοϊού, επέλεξαν μετά το καλοκαίρι να μείνουν εδώ… Η υποστελέχωση είναι δραματική, γιατί δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να αισθανθούμε ασφάλεια για έναν και μοναδικό λόγο: σε περίπτωση ατυχήματος ή μεγάλου προβλήματος υγείας ενός συμπολίτη μας, ο γιατρός πρέπει να τον συνοδέψει στη διακομιδή, αν βέβαια έρθει ελικόπτερο ή πλωτό. Τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους ασθενείς; Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξουμε τον ασθενή που έχει το πιο μεγάλο πρόβλημα;» αναρωτήθηκε η δήμαρχος, που περιέγραψε ένα περιστατικό: «Πριν από λίγες μέρες μια γυναίκα κάηκε και είχε εγκαύματα στο σώμα της… Δυστυχώς, επειδή ήταν βράδυ, ήταν δύσκολο να έρθει πλωτό μέσο στο νησί για να την πάει στην Αθήνα. Μάλιστα, αυτό που μας είπαν ήταν: “Δεν πρόκειται να πεθάνει η γυναίκα!” Είναι καλά στην υγεία της, αλλά το θέμα είναι ότι ο ασθενής ταλαιπωρείται, γίνονται διακομιδές στο νησί, αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία» ανέφερε η κυρία Βελισσαροπούλου, υποστηρίζοντας ότι, παρά τα παράπονα που έχει εκφράσει ο δήμος, οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας δεν έχουν κάνει το παραμικρό.

«Εμείς δίνουμε ένα σπίτι για να μείνει ο γιατρός που θα έρθει και κάποια χρήματα κάθε μήνα. Ετησίως είναι περίπου 6.000 ευρώ τον χρόνο στον κάθε ειδικευμένο γιατρό και παιδίατρο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This