Σ. Μπεκατώρου: «Άκουσα από πατέρα ότι ο άνθρωπος που με κακοποίησε συνέχιζε να το κάνει σε παιδιά» (video)

«Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι αυτός ο άνθρωπος αποπλανεί παιδιά όπου εκεί συνειδητοποίησα ότι συνεχίζει να κάνει τα ίδια και ένιωσα ότι είχα ευθύνη να μιλήσω»

Must Read

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 και μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που έχει καταγγείλει, ενώ τόνισε πως βλέπει τη νομοθεσία να λειτουργεί υπέρ του θύτη. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο ίδιος άνθρωπος που την κακοποίησε συνέχιζε να το κάνει σε παιδιά και γι’ αυτό αποφάσισε να μιλήσει.

Είπε αναλυτικά για την απόφαση της να μιλήσει τώρα: «Καταλαβαίνεις ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί το τραύμα που είχα υποστεί ήταν βαθύ αλλά και είχα απωθήσει αυτό το συμβάν τόσο βαθιά μέσα που ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα καν να το σκέφτομαι γιατί δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου. Προσπάθησα να αφοσιωθώ στο άθλημά μου, εφόσον δεν είχα αντιδράσει άμεσα και να έβγαινα να μιλήσω δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Οπότε φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες. Διαχρονικά υπήρχε ομερτά στην ιστιοπλοΐα. Όταν διαμαρτυρόμασταν υπήρχε μία συστηματική αποσιώπηση των γεγονότων που σήμαινε ότι ποτέ δεν θα βρίσκαμε το δίκιο μας. 
 
Σε πολλές φάσεις υπήρξε αυτό το συναίσθημα της δυσφορίας που είχα και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι αυτός ο άνθρωπος αποπλανεί παιδιά όπου εκεί συνειδητοποίησα ότι συνεχίζει να κάνει τα ίδια και ένιωσα ότι είχα ευθύνη να μιλήσω. Με αφορμή την αγωγή που έγινε κατά του Νίκου Κακλαμανάκη όλοι οι αθλητές μιλήσαμε στηρίξαμε ο ένας τον άλλον και πήγαμε στην δικαιοσύνη».

Για την αντίδραση των παιδιών της όταν τους είπε ότι θα μιλήσει: «Πίστευα ότι θα πάρει το θέμα δημοσιότητα, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα στον εισαγγελέα τον Νοέμβριο προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να βγουν και άλλες αθλήτριες να μιλήσω. Για αυτό μίλησα με τα παιδιά μου νωρίτερα. Ειδικά με τον γιο μου που είναι την προεφηβική ηλικία στην αρχή η αντίδρασή του με στεναχώρησε. Μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι και δεν θα μπορώ να πηγαίνω σχολείο. Μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω. Του εξήγησα εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή την βία δεν μπορώ να φοβάμαι. Με αυτήν την κίνηση θα μπορέσω να αποτρέψω αντίστοιχες ενέργειες και να δώσω κουράγιο σε περισσότερες γυναίκες να μιλήσουν. Η δε κόρη μου κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε ότι όταν μεγαλώσει δεν θα φοβάται πια».

Με τον άνθρωπο που κατάγγειλε, συναντήθηκε η Ολυμπιονίκης και σχολιάζει: «Προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ξανά κακό σε κανέναν. Να αποτρέψω τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Ποια θα ήταν η συμβουλή της σε ένα νέο κορίτσι που έχει υποστεί κάποια παρενόχληση, ή κακοποίηση; «Τώρα που γνωρίζω ακριβώς το νομικό κομμάτι της υπόθεσης βλέπω ότι η νομοθεσία λειτουργεί υπέρ του θύτη. Για κακοποίηση 15 χρόνια εφόσον είσαι ενήλικος και τρεις μήνες για σεξουαλική αποπλάνηση. Πρέπει δηλαδή το θύμα να λειτουργήσει άμεσα. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνονται οι παραγραφές. Το λένε και οι επιστήμονες ότι τα θύματα ότι δεν μπορούν να μιλήσουν».

Όσο για τις δικές της «φιλοδοξίες», η Σοφία Μπεκατώρου δίνει απαντήσεις σε όσους την κατηγορούν: «Δεν θέλω να πολιτευτώ. Ούτε να γίνω ευρωβουλευτής. Δεν μπαίνω καν σε αυτή τη διαδικασία. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Δεν είχα καμία πολιτική στόχευση. Δεν θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς που λένε γιατί όχι τότε. Δεν θέλω να απαντήσω σε κάποιους που είναι ανώνυμοι. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν πως το τραύμα είναι βαθύ. Αυτά τα πράγματα είναι κάτι που είτε τα καταγγέλλεις μετά, αργότερα, είτε καθόλου. Το τώρα έχει να κάνει με το ότι ήθελα να βοηθήσω άλλα κορίτσια».

Ολόκληρη η εκπομπή:

https://youtu.be/JtjF-bo7jcY

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This