Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Υπ. Παιδείας: Τι θα γίνει με τις απουσίες και τις βαθμολογίες του τετραμήνου λόγω τηλεκπαίδευσης

Διευκρινίσεις και από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Την 1η Φεβρουαρίου οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων επιστρέφουν επιτέλους στα θρανία, με έκδηλη ανησυχία για το τι πρόκειται να γίνει με απουσίες και βαθμολογίες για το διάστημα κατά το οποίο τα μαθήματα γίνονταν (ή δεν γίνονταν, ή μισογίνονταν) με τηλεκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του αναγνωρίζει ότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, με συνέπεια πάρα πολλοί μαθητές να έχουν χάσει μαθήματα και να έχουν πάρει απουσία, είτε γιατί δεν μπορούσαν να συνδεθούν καθόλου, είτε γιατί συνδέονταν και κατέρρεε το σύστημα, είτε γιατί οι εκπαιδευτικοί είχαν επίσης τεχνικά προβλήματα στη σύνδεση.

Αναλυτικά:

  • Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.
  • Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.
  • Για τις απουσίες το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα (των απουσιών) θα επανεξεταστεί.

Διευκρινίσεις έδωσε και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή: «Στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών. Το υπουργείο Παιδείας με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ