Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: «Ο πρώην Υπουργός χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού» (video)

Ως αύριο οι ανακριτικές αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού και το εν λόγω σκάφος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, μίλησε στην ΕΡΤ για το… θρίλερ (όπως εξελίσσεται) του θανάτου του πρώην Υπουργού και τις ανατροπές που φέρεται να παρουσιάζονται.

Μάλιστα, δύο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους, το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του 77χρονου. Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου ως αύριο οι ανακριτικές αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού και το εν λόγω σκάφος.

«Υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καταθέσει συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ έχει κλειδώσει η ώρα του συμβάντος. Όλα ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο Σήφης Βαλυράκης πήγε στο σκάφος του για να βγει για ψαροντούφεκο σε μια κοντινή βραχονησίδα. Στη διαδρομή συνάντησε ψαράδες που ήταν σε αλιευτικό και διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απαγόρευση που υπάρχει λόγω των μέτρων για την covid-19. Μάλιστα -όπως έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δει το συγκεκριμένο αλιευτικό, τρεχαντήρι μήκους 8 μέτρων- οι αλιείς έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον κ. Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του ενώ εκείνος καθόταν άκρη σε αυτό, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να συνεχίσει την πορεία του», εξήγησε ο δικηγόρος.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για τους ψαράδες της περιοχής και με βάση αυτό οι Αρχές μπορούν να φτάσουν στην ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ο κ. Σπύρου δήλωσε «απόλυτα σίγουρος πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού και όχι από την προπέλα του φουσκωτού» και πρόσθεσε ότι αναμένεται σήμερα να υπάρξει πόρισμα για το είδος και το μέγεθος της προπέλας. Αναρωτήθηκε δε «αν ο χειριστής του αλιευτικού είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα, ότι τον χτύπησε με την προπέλα του σκάφους του και δεν τον βοήθησε».

Ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, είπε στην ΕΡΤ ότι συνεχίζονται οι καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, επαγγελματίες αλιείς και κατοίκους, ενώ έχει οριστεί πραγματογνώμονας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ