Τι συζήτησαν Θεοδωρικάκος – ΠΟΕ ΟΤΑ

Must Read

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες, συζητήθηκε και σειρά θεμάτων που απασχολούν την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Στη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, αλλά και ουσιαστικής συζήτησης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είναι πολιτική βούληση του Υπουργείου να έχει πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων γιατί βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη της Αυτοδιοίκησης, ώστε η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε φέρνουμε και το νομοσχέδιο, το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, όσο γίνεται, το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των δήμων, που έχει προκύψει από την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών.

Οι εργαζόμενοι μας έθεσαν μια σειρά ζητήματα, με τις δικές τους απόψεις, με τις δικές τους θέσεις και προτάσεις. Θα τις εξετάσουμε όλες και στην πορεία από κοινού θα δίνουμε λύσεις στα θέματα που υπάρχουν. Από κοινού, με τις νέες δημοτικές αρχές, τις περιφερειακές αρχές και τους εργαζόμενους».

Ο  Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας δήλωσε:

 «Κάναμε την πρώτη μας συνάντηση με το νέο Υπουργό Εσωτερικών. Βάλαμε τα ζητήματα και τα προβλήματα. Είναι γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε είναι τα τεράστια εργατικά ατυχήματα που έχουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί έχουμε 44 νεκρούς το τελευταίο διάστημα και ζήτησε στοιχεία για να εξεταστούν.

Το δεύτερο ζήτημα που βάλαμε είναι ουσιαστικό για τους 5 Δήμους που υπάρχουν τα προβλήματα, στους νέους Δήμους στην Κέρκυρα και Μυτιλήνη, στους Δήμους που δεν έχουμε προσωπικό και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Βάλαμε και τον προληπτικό έλεγχο και πολλά άλλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα ενημερωθεί ο Υπουργός και θα μας ξαναφωνάξει για να έχουμε μια συζήτηση πώς θα λυθούν τα προβλήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This