Τρίτη 3/8/2021

Καβγάδες, «καυτά» φιλιά, χειρονομίες και «γαλλικά» τιμωρούνται αυστηρά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Πρόστιμο στην αγκαλιά

Αγκαλιά και… 100άρικο προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τους ερωτύλους οδηγούς που θα πιαστούν επ΄ αυτοφώρω να κρατούν με το ένα χέρι το τιμόνι και με το άλλο το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους! Όσοι νιώθουν το αίμα τους να «βράζει» όταν οδηγούν μάλλον θα νιώσουν απογοήτευση διαβάζοντας το βιβλίο «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Νομοθεσία» του πρώην ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Λαμπράκη.

Κι αυτό γιατί στο εν λόγω εγχειρίδιο, το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε κάθε περιπολικό της Τροχαίας, αναλύονται μεταξύ άλλων οι ποινές και τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν επιδεικνύουν σωστή οδηγική συμπεριφορά, είτε επειδή θέλουν να κάνουν επίδειξη είτε γιατί η προσοχή τους είναι στραμμένη οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον δρόμο!

Για παράδειγμα, η παρατεταμένη αγκαλιά τιμωρείται με πρόστιμο… 100 ευρώ και τρεις βαθμούς στο point system, καθώς θεωρείται ότι προκαλεί την απόσπαση της προσοχής του οδηγού! Το ίδιο ισχύει και για «καυτά» φιλιά, αλλά και για τους… καβγάδες κατά την οδήγηση, φαινόμενο που παρατηρείται αρκετά συχνά μεταξύ των θερμόαιμων Ελλήνων οδηγών. Ιδιαίτερα αυστηρός είναι ο ΚΟΚ και με τους αθυρόστομους οδηγούς ή εκείνους που κάνουν απρεπείς χειρονομίες. Έτσι, όσοι συνηθίζουν να εκστομίζουν φράσεις στα… «γαλλικά» όταν οδηγούν, ενδέχεται να πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και να τούς αφαιρούνται για 10 ημέρες οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης!

Αναμμένο τσιγάρο

Αν πάλι ο οδηγός καπνίζει και έχει συνηθίσει να πετά στον δρόμο το αναμμένο τσιγάρο του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν τον δει κάποιος αστυνομικός τότε θα χάσει άδεια και δίπλωμα για δύο μήνες! Επίσης, στον ΚΟΚ υπάρχει πρόβλεψη για τους ποδηλάτες και τους μοτοσικλετιστές που χρησιμοποιούν ακουστικά συνδεδεμένα με ηχητικές συσκευές, αφού οι παραβάτες τιμωρούνται με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Τέλος, οι ποινές είναι αμείλικτες για όσους συμμετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες για εντυπωσιασμό. Στην περίπτωση «κόντρας» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες, με επιπλέον εννέα πόντους ποινής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ