«Έχει κουραστεί ο κόσμος»: Τα… καρφιά του Τσιόδρα και για την καραντίνα

«Οι πολίτες κλήθηκαν να αλλάξουν τις παραδόσεις τους, τον τρόπο που γιορτάζουν»

Must Read

Και εκεί που όλοι αναρωτιούνταν που είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων εμφανίστηκε, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές.

Μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας και τον απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων στο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συμπόσιο «Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μια πρόκληση για το μέλλον» διοργανώνει η «Πρωτοβουλία 1821-2021», στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, εξηγώντας ότι όσο η διαδικασία εξελίσσεται, θα μειώνονται οι επιπτώσεις τόσο στην δημόσια υγεία, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπενθύμισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που είχε δεχθεί έντονη κριτική, είχε συστήσει τη συνεργασία χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Ωστόσο, κάθε χώρα πήρε διαφορετικά μέτρα, ενώ διαφορά υπήρξε και στις επιπτώσεις σε κάθε κράτος».

Τι είπε ο Τσιόδρας για την πρώτη καραντίνα και την… διαφάνεια!

Χαρακτηριστικά είναι όσα τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την πρώτη καραντίνα, εξηγώντας ότι το απαγορευτικό είχε αποτελέσματα. «Οι επιστήμονες κλήθηκαν να επικοινωνήσουν δύσκολα μέτρα στον κόσμο, καθώς οι πολίτες κλήθηκαν να αλλάξουν τις παραδόσεις τους, τον τρόπο που γιορτάζουν». Υπενθύμισε ότι οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι ανεστάλησαν, μία πρόταση που ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή.

Σύμφωνα με τον Τσιόδρα, η σημαντικότερη πρόκληση παραμένουν οι ευάλωτοι πληθυσμοί, ενώ τόνισε ότι υπήρξε ενότητα και αλληλεγγύη στον τομέα της επικοινωνίας.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξε συζήτηση για τις συναισθηματικές επιπτώσεις και την ενδοοικογενειακή βία. Ένα άλλο ζήτημα αφορούσε στη διάκριση μεταξύ επιστημονικών και πολιτικών θέσεων, ενώ η επιστήμη συχνά άλλαξε τα δεδομένα, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων. Μια άλλη μάχη δόθηκε στην καταπολέμηση των fake news και των θεωριών συνωμοσίας».

Στην παρούσα περίοδο, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά στη χώρα μας. «Αυτό που απαιτείται είναι διαφάνεια, συζήτηση και επικοινωνία, με στόχο την ενημέρωση του κοινού που έχει κουραστεί»!

Η αναφορά του πάντως για το απαγορευτικό της πρώτης καραντίνας και την διαφάνεια, γεννά πολλά ερωτηματικά… Τι ήθελε να πει ο Τσιόδρας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This