1821: Το «γονίδιο της μάχης» των Ελλήνων που άφησε εμβρόντητους τους Γερμανούς

Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής του ξένου τύπου για τις αρετές των Ελλήνων μαχητών

Must Read

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο δυστυχώς δεν θα το δούμε στην Επιτροπή 2021. Μία αδιαμφισβήτητη αλήθεια για την Εθνεγερσία, διότι δεν προκύπτει από ελληνικές πηγές, από έλληνες ιστορικούς ή τα απομνημονεύματα κάποιου μαχητή το 1821, αλλά από τους Γερμανούς!

Πρόκειται συγκεκριμένα για ιστορικό ντοκουμέντο από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων της εποχής, τα οποία έχουν ως πηγή αυτόπτες μάρτυρες, Γερμανούς εθελοντές, που συμμετείχαν στις μάχες!
Στα δημοσιεύματα περιγράφεται η ανεξήγητη έπαρση των Ελλήνων μαχητών που αν και ανεκπαίδευτοι, προκαλούσαν συντριπτικά πλήγματα στις ορδές των τούρκων. Διαβάζοντας προσεκτικά την περιγραφή, συμπεραίνουμε ότι οι Έλληνες πολεμιστές είχαν το περιβόητο πυρ και κίνηση, στα γονίδια τους! Όταν στην Ευρώπη δεν υπήρχε πουθενά, σε κανέναν στρατό ως μέθοδος μάχης.

Στην εφημερίδα SCHWAEBISCHER MERKUR, Στο φύλλο της 9ης Φεβρουαρίου 1822 δημοσιεύτηκε επιστολή Γερμανού εθελοντή από την Καλαμάτα με τις πρώτες διαπιστώσεις του στον Μωριά. «Ο ελληνικός λαός», γράφει, «είναι πρωτόγονος αλλά μαθαίνει εύκολα. Πολύ δύσκολο να υιοθετήσει τις δικές μας πολεμικές μεθόδους». Παρατήρησε ότι οι μεγάλες νίκες των Ελλήνων ανέβασαν τόσο πολύ το ηθικό τους ώστε έχουν τυφλωθεί από την έπαρση και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τους ευρωπαίους στο πεδίο της μάχης! Περιγράφει και την τακτική των επαναστατών στον πόλεμο. Πυροβολούν γονατιστοί η ξαπλωμένοι καταγής. Ύστερα πετιούνται ορθοί, τρέχουν με το ντουφέκι στον ώμο και ξαναγεμίζουν. Και όταν σηκώσουν τον εχθρό, ρίχνονται πάνω του με τα χαντζάρια!
Το «πυρ και κίνηση» δηλαδή στο DNA των Ελλήνων!

Στο ίδιο φύλλο δημοσιεύεται επιστολή από άλλον εθελοντή, που αναγνωρίζει τις πολεμικές αρετές των Ελλήνων. «Αν σκεφτούμε ότι με την κακή πολεμική τακτική και τον άθλιο οπλισμό τους νικούν τους αντιπάλους τους, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τι θα γίνει αν οργανωθούν σε τακτικό στρατό». Οι Έλληνες επαναστάτες, γράφει ο Γερμανός εθελοντής, δεν εκτιμούν διόλου την «ευρωπαΐκή μπαγιονέτα» (Την πολεμική τακτική των ευρωπαϊκών στρατών).

Αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα λοιπόν, απουσιάζουν πλήρως από τις κυβερνητικά θεσμοθετημένες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας. Κακώς, κάκιστα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This