Πέμπτη, 22 Απρ 2021

«Πνίγεται» ο Έβρος: Εγκλωβισμένοι σε δημοτικό σχολείο μαθητές και δάσκαλοι, πλημμύρες στο Σουφλί (video)

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκονται ασφαλείς μέσα στο κτίριο

Πολύ σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και πάλι οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα. Μάλιστα, σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποκλείστηκαν μαθητές και δάσκαλοι, λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων.

Συνεργεία βρίσκονται στην περιοχή Απαλού για ασφαλή απομάκρυνση όλων από το κτίριο. Προβλήματα υπάρχουν και στο Νηπιαγωγείο, αλλά και άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης:

«Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους».

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στο Σουφλί και χωριά του δήμου (Κορνοφωλιά, Δαδιά κ.α) οι έντονες βροχοπτώσεις, με σπίτια και δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων.

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι κάτω από το χωριό Μαϊστρο στην Αλεξανδρούπολη, με  οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας να συντονίζουν την κίνηση σε όποια σημεία υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή. Χαμός και στο δρόμο από το χωριό Αγνάντια με κατεύθυνση προς το χωριό Άνθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης.

*φωτό από evros-news.gr, βίντεο από e-evros.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ