Δευτέρα 2/8/2021

Τα εντός σχεδίου πρώην δασικά ακίνητα θα θεωρούνται νόμιμα

Επιλύεται ένα πρόβλημα αρκετών ετών

Νόμιμα θα θεωρούνται πλέον τα εντός σχεδίου πρώην δασικά ακίνητα στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία επιλύεται οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια πολλούς ιδιοκτήτες της Σαρωνίδας και περιοχών του Δήμου Λαυρεωτικής, εξαιτίας ενστάσεων για την κυριότητα των περιουσιών τους από το Κτηματολόγιο.

Πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και διεκδικούνται από το Δημόσιο ως πρώην δασικά ενταγμένα στο σχέδιο πόλης, με την υποβολή ενστάσεων ενώπιον του Κτηματολογίου. Η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής είχε καταθέσει μαζικά ενστάσεις στη διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής, η οποία άρχισε το 2016. Οι εκτάσεις που διεκδικούνται είναι όλων των κατηγοριών: είτε πρώην δασικές και χορτολιβαδικές σε εντός σχεδίου ή και αγροτικές σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Έτσι, κατόπιν αιτήματος των δημάρχων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην εξέταση των ενστάσεων του Δημοσίου επί ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού που δεν καλύπτονται από το ρυθμιστικό πεδίο της ανωτέρω διάταξης, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα των διεκδικήσεων και σε επιπλέον περιοχές με τη συνεργασία και των φορέων που προβάλλουν δικαιώματα σε αυτές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολιστικά το πολλαπλό πρόβλημα.
Β. Παπ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ