Τα εντός σχεδίου πρώην δασικά ακίνητα θα θεωρούνται νόμιμα

Επιλύεται ένα πρόβλημα αρκετών ετών

Must Read

Νόμιμα θα θεωρούνται πλέον τα εντός σχεδίου πρώην δασικά ακίνητα στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία επιλύεται οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια πολλούς ιδιοκτήτες της Σαρωνίδας και περιοχών του Δήμου Λαυρεωτικής, εξαιτίας ενστάσεων για την κυριότητα των περιουσιών τους από το Κτηματολόγιο.

Πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και διεκδικούνται από το Δημόσιο ως πρώην δασικά ενταγμένα στο σχέδιο πόλης, με την υποβολή ενστάσεων ενώπιον του Κτηματολογίου. Η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής είχε καταθέσει μαζικά ενστάσεις στη διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής, η οποία άρχισε το 2016. Οι εκτάσεις που διεκδικούνται είναι όλων των κατηγοριών: είτε πρώην δασικές και χορτολιβαδικές σε εντός σχεδίου ή και αγροτικές σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Έτσι, κατόπιν αιτήματος των δημάρχων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην εξέταση των ενστάσεων του Δημοσίου επί ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού που δεν καλύπτονται από το ρυθμιστικό πεδίο της ανωτέρω διάταξης, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα των διεκδικήσεων και σε επιπλέον περιοχές με τη συνεργασία και των φορέων που προβάλλουν δικαιώματα σε αυτές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολιστικά το πολλαπλό πρόβλημα.
Β. Παπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This